MIN STORE HEMMELIGHED - MIN HISTORIE

SÅ MEGET HAR JEG TAGET PÅ I MIN GRAVIDITET:

Da jeg var 8. Uger henne var jeg til første lægebesøg i min graviditet. Der blev jeg vejet. Der stod 59 kilo på vægten, og med en højde på 170 cm og derfor et BMI på cirka 20, så det jo fremragende ud.

Jeg har ikke spist specielt usundt i min graviditet. Faktisk har jeg været sundere end nogensinde før. Men man tager dog alligevel rigtig meget på.

Cirka 18 kilo er jeg blevet skudt til at tage på, fordi jeg ikke vejede så meget før min graviditet. Men der skal man jo også tænke på, at cirka et kilo er livmoder, cirka 3-4 kilo er baby, så får man vand i kroppen og sådan, så det er kun måske cirka 3 kilo, man tager på i “rigtig” fedt. Det betyder dog ikke, at man er lige så lækker, som man var før graviditeten, når man har født – slet ikke. Der kan gå længe, før man taber de ekstra kilo – og det hører jo bare med til at blive mor.

Jeg har slet ikke vejet mig siden uge 8, så derfor har jeg faktisk været lidt spændt på, hvor meget, jeg har taget på. Jeg kan jo ikke rigtig selv se det. Mine arme, ben og numse ligner sig selv. Mine bryster, mave og ansigt har til gengæld ændret sig ret meget, så jeg var helt nervøs, da jeg vejede mig, hér den anden dag. Jeg har cirka taget 6 kilo på under min graviditet, og det tror jeg vidst er okay, når man er halvvejs. Det er først de sidste måneders tid, det går rigtig hurtigt, og så længe, jeg ved, jeg lever sundt, og min lille pige har det godt, betyder de 6 kilo ikke spor! Det er ret tydeligt, at det ikke er fedt, jeg har taget 6 kilo på af, så alt er heldigvis godt!

10 kommentarer

  • Stinne

    Det med vægt og graviditet er en træls ting! Fordi folk altid har en kommentar til det. Enten kommenterer folk at man har taget for meget på eller også for lidt.
    Men man kan bare ikke sige du vejede så meget inden og du SKAL tage så meget på! Det er en individuel ting selvom man kan finde tabeller og høre fra læge og jordemoder hvor meget man ca skal tage på hvis man fx er normalvægtig før graviditet.
    Der er nogen der tror at man skal spise for to og at man lige så godt kan spise meget usund når man alligevel bliver tyk. Det er altså noget man selv bestemmer! Det bliver nødvendigt med nogle ekstra kalorier i graviditeten men i starten er det hvad der ca svarer til et æble og så bliver det lidt mere sidst i graviditeten.
    Jeg tænker så længe baby har det godt og vokser som den skal er alt godt! Jeg mener ikke at man kan ikke sætte gravide ind i kurver og tabeller og sige du er så langt henne og derfor SKAL du ligge her nu. Kvinder er forskellige inden graviditet og derfor også forskellige under deres graviditet! Nogle er høje andre lave. Nogle vejer lidt for meget andre måske for lidt.
    Der er bare nogen der tror at fordi man er gravid er ens mave allemandseje og at man bare kan komme med sin holdning uden den sårer en. Det er jeg træt af! Man siger jo heller ikke bare til en der vejer for meget at hun burde tabe sig!
    God 1. marts 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Du har helt ret 🙂 jeg tager det også bare helt roligt, og jeg spiser ikke rigtig mere end jeg plejer – men til gengæld har junk slet ikke været noget, jeg har spist så meget af under min graviditet, for det har jeg fået det dårligt af – og det er jo kun en god ting! Man skal passe på sig selv, og være sund når man nu har ansvaret for én mere end man plejer!

      Hav en dejlig dag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • lærke johansen

    Først og fremmest tillykke med din graviditet – jeg kigger misundeligt med fra sidelinjen. Jeg har PCO og snart prøvet at få børn i et år – uden held. Men jeg elsker at følge med hos dig og glæder mig til jeg forhåbentligt snart kan få lov at opleve det selv. 🙂

    Min anatomilærer på sygeplejestudiet sagde altid at det tog 10-13 kg at lave en baby, så dem der tager mindre på taber sig egentlig lidt. Men det er jo forskelligt fra person til person.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jeg håber snart det lykkes for dig. Alle fortjener chancen for at kunne få børn. Jeg er glad for at du nyder at læse med, det betyder meget! Knus og god aften 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • P

    Hej Lærke 🙂
    Du har måske set debatten om abort, som kører mellem Amalie og Fie Laursen.
    Nu da du også er gravid, er jeg bare nysgerrig efter hvad din holdning er!
    Det kunne være cool, hvis du ville lave et indlæg om det 🙂
    KH

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Nej, den debat er jeg endnu ikke støt på 🙂 jeg tror ikke jeg kan overskue et indlæg om det, da jeg lige for tiden får rigtig mange grimme og tarvelige kommentarer herinde! Men jeg kan jo lige skrive lidt hér:

      jeg er ikke imod aborter, hvis det er fordi man som forældre mener, at det ufødte børn ville “lide”, hvis det kom til verden, eller man på anden måde ikke har “plads” eller overskud til barnet. Men det betyder ikke, at man bare skal dyrke ubeskyttet sex og så bare få en abort, når man så bliver gravid. Jeg selv havde jo tænkt, at hvis Lilli var multi-handicappet eller havde downs, så ville jeg få en abort. Fordi jeg mener, at mit liv ikke kunne holde til et meget, meget sygt barn. Forstår du? 🙂

      For at barnet skal have det godt, skal det også have forældre der magter det. Både psykisk, fysisk og økonomisk. Ellers er det ikke vellykket for hverken forældre eller barn. Man skal tænke på sig selv – først og fremmest. Ellers kan man ikke overskue at tænke på andre.

      God aften! <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • P

      Tak for svar! Det er altid et interessant emne, hvor der er delte meninger.
      Knus, og held og lykke til MD <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    nok har du taget 6 kilo på lærke, men hvor er dit smil på det sidste billede smittende 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Det er jeg glad for at høre <3 jeg har sgu heller ikke så meget at være ked af! 😀 god aften 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Synes sgu det her indlæg vidner om, hvor fantastisk kvindekroppen er!
    God dag til dig Lærke <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIN STORE HEMMELIGHED - MIN HISTORIE