I FREAKING WISH

THAT CHANGED MY LIFE #1

IMG_3784Hver søndag, fra nu af, vil der komme en række indlæg, der hedder “That Changed My Life”, som et indlæg, der handler om mennesker, eller begivenheder, der har ændret mit liv. Det kan være negativt, så vel som positivt.

Jeg starter med en lidt mere trist episode af mit liv, som jeg har fortalt jer om før. Men det er længe siden.

Da jeg var barn, var jeg nok lidt af et problembarn, på mange måder. Jeg lærte meget tidligt at læse, og var god til matematik, og hvad man ellers havde i skolen. Derudover var jeg meget klog på livet, da jeg altid har været meget interesseret i min fars historier, og hørt meget om, hvad der skete rundt omkring i verden.

Jeg havde haft nogen lidt hårde skolestarts-år, og da jeg startede i 3. klasse, skulle vi have ny lærer. Jeg kunne faktisk godt lide min lærer, men tænkte, at nu kunne jeg starte helt forfra med en ny.
Vores lærer, “x”, kalder jeg hende, startede. Jeg gjorde alt for at være som alle de andre elever. Jeg lavede selvfølgelig mine ting, og jeg havde den bedste læseprøve i hele klassen, første gang, vi tog sådan én i 3. klasse. Vi var ikke ret mange i klassen, og dem der gik der, var ikke ligefrem mine bedste venner. Jeg var mest sammen med drengene, for der var sgu ikke så meget pjat dér.

Men som tiden gik, gik x mere og mere efter mig. Jeg skrev rigtig mange historier i 3 klasse, da jeg både kunne skrive, stave og formulere mig, og en dag, da vi sad i klassen, og jeg var i mine helt egne tanker, og skrev en historie, tog x min bog op, og begyndte at læse højt fra klassen. Det var en meget privat historie og mine tanker og følelser, og hvad der gjorde mig ked af det, og så gik hun op til tavlen og grinede. Hun grinede af min historie, og dermed også af mig. Klassen grinede med hende, de var jo ikke ret gamle, og de havde vel fået at vide hjemmefra, at de skulle gøre, hvad læreren sagde.
Jeg sad der, helt alene på min stol, og følte, at hele verden var mod mig. Jeg samlede mine ting, gik op til læreren, og hev min bog ud af hånden på x, løb min vej. Jeg løb hjem. Jeg var så ked af det, at jeg, bare ved at skrive det, mærker ubehaget i kroppen.

Men det skulle ikke stoppe dér. X blev ved med at chikanere mig… Hun fandt på løgne, og skrev så disse løgne ned i min kontaktbog til mine forældre. Hun gjorde mig til et monster, og skrev ting, jeg aldrig kunne finde på. Heldigvis har mine forældre aldrig gjort så meget ud af at skælde ud, men i stedet har de taget en snak med mig, hvis det har været nødvendigt. Jeg fortalte dem selvfølgelig, at det var løgn, men som tiden gik, og jeg fik en besked i kontaktbogen med hjem HVER dag, tror jeg simpelthen ikke mine forældre vidste, hvad de skulle gøre. Jeg blev mere og mere syg, især om torsdagen, hvor vi havde x i dansk, hele dagen. Jeg fik hovedpine, og feber, og måtte blive hjemme stortset hele tiden. Men jeg turde ikke fortælle mine forældre, at det var fordi at jeg var bange for at tage i skole. Fordi jeg var bange for min lærer.

En dag, da jeg var i skole og snakkede med én af drengene, kom min lærer og skilte os ad, uden grund. Jeg spurgte, hvad fanden hun havde gang i, og jeg synes det var så ganske urimeligt. Hun var mindst 30 år ældre end mig, og hun prøvede at ødelægge mit liv. Hun sagde at vi forstyrrede klassen, og jeg var fuldstændig ligeglad, satte min hen til min ven igen, og lavede videre på vores lektier. Men det skulle jeg vidst ikke havde gjort. Hun tog hårdt fat i min skulder, og slæbte mig ud af klasselokalet.
Hun satte mig ind i et rum, helt alene. Og så låste hun. Og jeg havde fået et stort, blåt mærke, fordi hun havde slæbt mig, hele vejen ud i armen. Hun kom tilbage 2 timer efter. “Har du tænkt over det nu, Lærke”, sagde hun, og så bad hun mig gå ind i klassen og undskylde med disse ord: “Undskyld, at jeg ikke lyttede til dig, x. Jeg lover aldrig at være næsvis igen”. De ord skulle jeg sige foran hende og resten af klassen. Jeg fortalte hende, at det ville jeg aldrig i livet gøre, og hun lukkede og låste døren endnu engang. Jeg blev låst ud igen, da klassen havde fri. 4 timer havde jeg siddet indespærret, og nærmest druknet i mine egne tårer, og ingenting blev gjort. Jeg fik bare en seddel med hjem igen. “Lærke blev i dag sendt uden for døren, pga upassende opførsel”. Jeg sagde ingenting til mine forældre, om hvad der var sket, fordi jeg på det tidspunkt troede, at det var rimeligt.

Min mor og far vidste virkelig ikke, hvad de skulle gøre, og det er først efterfølgende, at jeg har fået at vide, at de har haft tonsvis af samtaler med hende, hvor de har klaget over hende, efter skole.

Der er simpelthen så mange forfærdelige historier omkring x, dette er på ingen måde i nærheden af at være de slemmeste, men jeg har ikke tid til at skrive dem alle sammen, så dette var bare en smule af det. Jeg endte med at flytte skole efter 3. klasse, og det er først, efter jeg begyndte til psykolog, jeg egentlig fandt ud af, hvor forfærdelig hun var. Jeg var jo bare et barn.

X ændrede ihvertfald mit liv, men det er desværre noget, jeg må leve med, resten af mit liv. Jeg er først ved at komme mig over skrækken ved at snakke til en lærer, og sige noget i klassen. X ødelagde et lille barn, som bare skulle have haft lov til at være barn lidt endnu.

21 kommentarer

  • Maja

    Hvor gør det ondt at læse, Lærke! Tænk, at der findes lærer som bruger deres autoritet så forkert!! … Er hun stadig lærer – for ellers, burde du gå videre med historien til skolens forældre!! .. Godt, at du fik hjælp! Hav en skøn ferie 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • and the blacksteren

    For det første er det en utrolig rørende og modig ting at skrive, problemet er bare, at du gentager de ting en smule for ofte på din blog. Anoreksien, mobning, dårlige oplevelser. Selvfølgelig er det din blog, og du må bruge den som du har lyst til, jeg selv elsker at læse den – jeg synes bare ikke der er grund til at læse noget så hårdt så mange gange, det kan være lettere grænse overskridende for mange der læser med. Håber, ikke du tager det her, den forkerte vej – som sagt du må helt hundrede selv om hvad du poster her.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Jeg synes tilgengæld, at det er super fedt, at du skriver om det Lærke. Alt er ikke lutter lagkage her i blogland, selvom folk tit får det til at lyde sådan.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      <3 det betyder meget!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ida

      Enig med Julie. Og så synes jeg at man tit kommer tættere på bloggeren bag, ved hjælp af den slags historier der er lidt tættere på livet. Og nu har jeg læst dit næste “that changed my life”-indlæg som handler om dine bedsteforældre, og der viser du en god side. Så jeg synes slet ikke det bliver for meget negativt og hvis det er for grænseoverskridende for nogen, må de vel lade være med at læse det. Du skriver fra starten af at det er en negativ historie, så læseren er jo advaret.
      Flot skrevet, og skrækkelig historie, håber psykologen har hjulpet dig lidt igennem.

      http://www.densortemaage.blogspot.com

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Mange tak!!! <3333

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Berg

    Det er en utrolig trist historie og kender godt til det med skrækken ved lærer, det er selv pga. en lærer at jeg nu selv lider af eksamens-angst og det at stå frem foran flere mennesker og snakke, selvom jeg før i tiden har dyrket teaterlivet på fuld skrue. Men jeg synes også det er trist at du lægger ud med at skrive: “Da jeg var barn, var jeg nok lidt af et problembarn, på mange måder…” Da det at du var hurtig til at lærer, ingenting har at gøre med at være et problembarn, da det ikke er et problem og du igennemteksten ikke var det der var problemet, det var jo din lærer x. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • EJ!!!!!
    Hvor er det sindssygt! Verden er bare… nogle gange. Man kan gå helt i chok. Stakkels dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde G

    Hvor er det både fedt og sørgeligt at høre denne historie! Fedt fordi jeg synes, det er så sejt af dig, at dele en sådan historie med offentlighed – KÆMPE respekt herfra. Men sørgeligt fordi det er sindsygt, at en folkeskolelærer, som underviser i indskolingen kan være så ond.. Det er faktisk sindsygt at et menneske kan være så ondt som et uskyldigt barn. Jeg har altid set lærere som en rollemodel, da det er dem, som vi får meget af vores viden fra, men ingen bør have et menneske som “X” som rollemodel! Hun lærer jo små børn, at det er okay at grine af andre og hænge andre medmennesker ud! Forfærdeligt at hun har været lærer!! (Hun er vel ikke stadig?)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Tak for den lange besked. Ja, det er helt åndssvagt. Ved ihvertfald, at hun IKKE længere underviser på min gamle skole. Jeg håber heller ikke, at hun underviser nogle andre steder, for så kan jeg jo ikke være den eneste, hun har behandlet sådan. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • X

    Desværre findes den slags lærere, jeg har haft min fair share. I ottende klasse fik vi en lærer, der valgte at overse hver gang, jeg havde fingeren oppe og samtidig stædigt påstod jeg ikke deltog nok i timerne. Han gav mig lavere karakterer, end jeg fortjente (jeg har haft andre lærere til at læse dem igennem, der ville have givet 7-10, han gav 02-4). Jeg bad om termins prøver, der var endegyldige for om jeg kunne komme ind i privatskolens tiende klasse, alle de andre lærere havde givet dem men han nægtede. Jeg prøvede at skifte skole, men han snakkede så dårligt om mig, at den anden skole ikke havde lyst til at optage mig: Jeg havde ingen venner, jeg var et problem barn, jeg fulgte ikke med i timerne og jeg svarede lærerne igen. Man skulle ellers have troet, han gerne ville af med mig, når han havde så meget imod mig. Jeg kom på efterskole, men stoppede før og skulle have udleveret pensum til afgangsprøve. Igen var det ikke noget problem med alle de andre lærere, og ham her kunne sagtens hjælpe de andre med alt mellem himmel og jord, men kunne åbenbart ikke skaffe mig pensum eller en pensum liste så jeg selv kunne skaffe det. Jeg fik først pensum til eksamen udleveret to-tre uger før afgangsprøven i niende og havde derfor flere hundrede sider at læse op på få uger samtidig med der skulle laves disposition og så videre – han vælger så til min afgangsprøve hvor der er censor på at sidde og sige, jeg er hans bedste elev og klart den klogeste i klassen, min afgangsprøve var langt over folkeskole niveau og mit skriftlige svarede til en 3 g’ers. Jeg vidste ikke, om jeg skulle grine eller græde, for han havde brugt de sidste to år af mit liv på at pine og plage mig og valgte så at redde sig ud af situationen den sidste dag. Jeg var heldigvis et af hans ofre, der slap billigt, men desværre ikke så billigt at jeg ikke er påvirket af det den dag i dag. Tak for at dele din historie, Lærke, det er stærkt at se.

    Undskyld for roman.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Hooold nu kæft, hvor lyder det også bare pisse hårdt det dér! Jeg var heldigvis så heldig, at “x” kun underviste mig i 3. klasse, men at du har oplevet noget så forfærdeligt i de højere og mere afgørende klasser, må har været virkelig hårdt. Håber virkelig at du er – mere eller mindre – kommet dig over episoden. Knus herfra, og rigtig god ferie!! <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • X

      Let var det i hvert fald ikke, men heldigvis var det i engelsk, et af mine stærkere fag. Utroligt at man kan se sig selv i øjnene og fortsætte sin væremåde med (måske) respekt for sig selv, det er jo sindssygt. Kram tilbage til dig, og må du have en fantastisk ferie <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    FØJ!! Tænk at voksne kan opføre sig så modbydeligt!
    Jeg har også læst dit indlæg om din anoreksi og oplevelser med mobning. Meget, meget modigt af dig at offentliggøre det. Det skal du virkelig være stolt af.
    Jeg håber du med alderen kan smide de grimme oplevelser af dig, eller at de i det mindste glider så langt i baggrunden, at de ikke fylder så meget i dit liv, som de tydeligvis stadig gør.
    Husk: alting skal nok blive godt. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Jeg har ikke selv haft oplevelser med lærere, som Lærke meget sårbart skrev om i søndags, men jeg har haft venner og familie, der har oplevet dét i stor stil. Hvor er det dog forfærdeligt, at fagpersoner, som lever af at være sammen, støtte og lære fra sig med/til børn og unge, kan være så ondskabsfuld. Og VÆRRE endnu, absolut uden grund. Mit pædagoghjerte bløder og forbander den lærer, som Lærke fortælle om her. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er en fantastisk person – lad intet menneske glemme det!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I FREAKING WISH