2013

MY ANOREXIA STORY

Photobucket

Personligt indlæg på vej. Dette billede er taget, da jeg var i bedring. Jeg har ingen billeder fra min tid i anorexien. Hør denne her sang, mens I læser indlægget, det er den sang, jeg mest kan relatere til under mit sygdomsforløb.

For blot 4-5 år siden var jeg meget skrøbelig og ked af det. Jeg blev mobbet i skolen gennem 4. og 5. klasse, både psykisk og fysisk vold. Gennem den tid lukkede jeg mig helt ind i mig selv, jeg snakkede ikke med nogen, fortalte hverken mine forældre eller min søster om, hvad der foregik i skolen, og jeg kom længere og længere ned. Jeg stoppede med at spise chips, slik, drikke sodavand og løb hver dag i 4. klasse. Mine forældre tænkte bare, at jeg levede sundt, da jeg stadig spiste almindeligt mad. Men en dag besvimede jeg foran alle i skolen, og jeg blev hentet af min mor, hvorefter jeg fortalte hende, at jeg ikke havde spist i 3 dage. Jeg kiggede på min mor, og jeg har aldrig set noget menneske se så ked ud af det.

Jeg havde det forfærdeligt, og min familie og jeg tog til lægen, hvor jeg blev målt og vejet, og de kunne se at jeg havde tabt mig, siden jeg sidst havde været på hospitalet, fordi jeg havde noget med min arm. Jeg snakkede med en psykolog, og fik konstateret en spiseforstyrrelse.
Men jeg var sikker på, at det nok skulle blive ok og at jeg sagtens kunne komme ud af det. Men det kunne jeg ikke. Mine forældre lavede morgenmad til mig, men så snart de kiggede væk, smed jeg det ud. I skolen ligeledes. Jeg blev ved med at tabe mig, og fik det værre i min klasse. Når jeg kom hjem fra skole slukkede jeg lyset, låste døren og lagde mig ind og græd, til jeg faldt i søvn.

Sådan gik der mange dage, til jeg skulle til psykolog igen, og jeg havde tabt mig mere. Jeg var 12 år gammel og voksede ikke på daværende tidspunkt. Mine forældre og psykologen forstod ikke, hvad der var galt med mig, da jeg endnu ikke havde fortalt dem om min mobning. Jeg begyndte til psykolog én gang om ugen og blev forbudt al form for motion. Jeg stolede ikke på nogen – ikke engang mine forældre og søster, som ville mig det bedste, jeg kunne ikke se det. De var så kede af det hver dag – lige som jeg var, men jeg så det ikke, jeg så ikke dem, der ville hjælpe mig gennem min sygdom. Jeg så mig selv som et monster, hver gang jeg prøvede at spise noget, for at gøre min familie glade. Jeg fik konstateret anorexi, og jeg begyndte at hade mit liv, og hade hver fredag klokken 12 – når jeg skulle til psykolog.

Jeg husker en dag i skolen, hvor to piger fra klassen begyndte at snakke til mig, og inviterede mig med hjem. Vi begyndte at være mere og mere sammen i vinterferien i 5. klasse, og jeg fortalte dem alle mine hemmeligheder, og lånte dem mit tøj. Men da vi kom i skole igen, efter den ferie, var alle mine hemmeligheder sluppet ud. Alle vidste nu, at jeg   havde anorexi, og hvem jeg var vild med og så videre. Jeg var knust.

Pigerne i klassen blev ledere og ledere. De begyndte at slå, skubbe og sparke mig. En dag da jeg kom i skole, stod der nogle piger og drenge ude foran døren ind til klassen. Det var vinter og koldt. Da jeg skulle til at tage i håndtaget, blev jeg skubbet væk af én af drenge, som sagde “AD, vi gider sgu da ikke have Lærke-bakterier på døren!” Jeg forsøgte endnu engang at komme ind, men det samme skete igen. Jeg løb hjem i gråd, gik ind på mit værelse og græd. De følgende måneder kom jeg altid en time før i skole, for at undgå at blive konfronteret, og for at undgå andre mennesker.

Jeg gik fortsæt til psykolog, og hver gang jeg blev vejet, stoppede jeg diverse tunge smykker ned i min “BH”, for at veje mere – men der skete intet. Min familie var så kede af det, og jeg begyndte langsomt at fortælle hele min historie til dem. Fra den dag af blev det hele anderledes. De konfronterede min skole, og vi snakkede med min psykolog, og mine forældre gav mig lov til at starte på Herlufsholm Kostskole som dagelev, som havde været min drøm siden jeg var helt lille – men jeg kunne først starte i 6. klasse, og der var stadig 3-2 måneder tilbage af 5. klasse. Jeg gik derfor i hjemmeskole i noget 5. klasse. Fra den dag af, hvor jeg fik brevet om, at jeg var kommet ind på Herlufsholm begyndte jeg at spise igen. Det gik langsomt – men jeg tog på, og til sidst blev jeg erklæret rask.

Jeg begyndte på Herluf, og det var rigtig godt til at starte med. Jeg begyndte at stole på folk, og fik en masse gode, nye veninder. Jeg var glad igen. Jeg droppede ud af Herluf i 7. klasse og begyndte på en friskole, som var mere mig. Efter 7. sprang jeg 8. klasse over, og gik direkte til 9. klasse. Et år efter startede jeg på gymnasiet, men desværre har det aldrig rigtig passet ind på dette tidspunkt i mit liv.

Jeg går nu i 2.g på Næstved Gymnasium, og jeg går ud den 1. februar, og holder et års pause, hvor jeg skal spille teater og bare være glad igen. Jeg skal sætte mit liv på pause, og komme væk fra alle de mennesker, der har behandlet mig dårligt og gjort mig ked af det gennem årerne. Heldigvis har jeg verdens kærligste og mest elskelige familie. Jeg havde aldrig overlevet kampen mod anorexi, hvis min familie ikke havde været stærke. Jeg elsker mit liv, selvom det har været hårdt. Det har gjort mig til det menneske, jeg er. Jeg har stadig ar, helt inde i kroppen, som aldrig vil gå væk, jeg er et meget følsomt menneske, og at skrive dette indlæg har bragt tårerne frem i mine øjne, men jeg er hvem jeg er, og jeg er glad for det.

Jeg vil aldrig kunne se bære at se dette ske hos nogle jeg holder af, og jeg ved at mange af jer derude, stadig kæmper med denne forfærdelige sygdom. LOV mig, at I bliver ved med at kæmpe, og LOV mig, at i ikke stopper, før i har vundet. Hvis nogle af jer har brug for råd eller andet, så kontakt mig her: Laerkejjj@gmail.com på min mail, eller skriv en kommentar nedenfor.

Tak fordi I læste med.

120 kommentarer

  • Sikke et rørende men modigt indlæg af dig! Varme tanker til dig og ros for din smukke blog 🙂 Hilsen Jasmin

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Hatten af for, at du tør dele din historie med os, Lærke. Du er et utrolig inspirerende menneske, og det er dejligt at kunne følge din blog! Kram herfra..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Det krævede også lidt mod at udgive et SÅ personligt indlæg! Jeg kan virkelig blive ramt, hvis jeg får en negativ kommentar – men det er denne ikke, og det vil jeg sige tak for! Knus <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Virkelig smuk skrevet Lærke, du er en stærk og smuk pige! <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

    Virkelig flot indlæg, Lærke! Masser af respekt til dig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har selv været igennem det samme. Rart at se du også tør komme ud med historien 🙂 Håber det nye år bliver fantastisk for dig!

    Knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Det er jeg virkelig ked af at høre – håber du har det godt igen nu. Knus <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • du er så modig lærke. helt ærligt og sårbart deler du dig komplet med os. det synes jeg fandme er modigt og et tegn på, at du da i hvert fald er blevet stærkere af din oplevelse. jeg kan slet ikke sætte mig ind i, hvor modbydeligt det må have været, og hvor grusomme mennesker kan være.
    du er fandme en tøs, der sparker røv! ros og atter ros til dig, dit smukke væsen. ønsker dig alt det bedste, og det lyder fandme cool med dit friår og også som en rigtig god idé! kys kys kys <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Sikke en dejlig kommentar, der virkelig lige reddede min aften. Mange tak, du virker som et fantastisk sødt menneske!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Paula

    Wow, superflot indlæg!
    Troede slet ikke det kunne lade sig gøre at få anoreksii i 4.?? Det burde ikke kunne ske at man kan tænke de tanker så ung…
    Blev virkelig rørt af at læse det, da min veninde har en spiseforstyrrelse men nægter al form for hjælp. Jeg er rigtig glad for at læse at du klarede det, det styrker virkelig min tro på at hun også kan.

    Det her vil jeg huske..

    -Paula

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Al held og lykke til din veninde. Jeg håber hun vinder over den grimme sygdom. Jeg fik ikke sygdommen, fordi jeg var overvægtig eller noget, kun fordi jeg var meget ked af det. <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Hej Lærke!
    Hold op hvor er det dejligt at høre, at du har det godt nu! Det er jo en sygdom nogle kæmper med hele livet, men du har vundet over den. Stærkt gået. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Woow, sikke et indlæg. Virkelig hatten af for at du tør at skrive noget så personligt!! Jeg må indrømme at jeg fik en KÆMPE klump i halsen! Er helt vild med din blog, fordi den er så skide personlige og fordi du ikke altid gør verdenen så skide lyserød, for der jo både op og nedture for alle, og det er virkelig ikke alle bloggere der også skriver om nedturene, derfor er du en af mine ynglings bloggere. Du er en skide sej pige – det synes jeg lige du skulle vide 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      ÅÅÅrh, you made me so happy <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Med den sang til begyndte jeg at græde… Du har været igennem en hel masse og det er vildt at du så alligevel tør være dig selv på en blog som alle kan se!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Hvor er du dejlig <3 Tak fordi du læste med!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Hvor er det bare flot at du tør stå frem og fortælle din historie til alle os læsere!
    Stor respekt til dig, og flot at du er kommet igennem det! Du er SÅ inspirerende 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er du sej! Det er sindsygt modigt af dig at skrive sådan et personligt indlæg, til skue for hele Danmark. Det er pisse fedt overfor de piger som selv kæmpe med det samme, at læse om eksempler som dig (det ved jeg selv). Jeg elsker din smukke blog, som inspirerer mig grænseløst.
    Du er så smuk, og udfra hvad jeg læser på din blog, er du også et helt fantastisk menneske! Kun kærlighed herfra!
    Mille

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Hvor er du sød, Mille! Mine tanker ved dette indlæg var nemlig at vise alle de unge piger, der kæmper, at der er en sund vej ud af det!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Sødeste Nanna <3 Du har forresten vundet min give-away med nytårs-outfit – og det er der mange grunde til – både fordi du lavede det bedste outfit, og fordi du er den bedste læser i verden! Skriv lige til min mail på laerkejjj@gmail.com

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fuck, tak <3333333 skriver til dig med det samme.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Har mailet til dig, men har ikke fået svar, så jeg ved ikke, om du har fået den :)…?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Jeg har slet ikke tjekket mail i dag. Er lige lidt stresset pt, så besluttede mig for helt at lade mailen være i dag 🙂 tjekker i morgen eller lørdag!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Okay, det er skam helt okay 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olivia

    Hvor er du bare sej, Lærke. – Selv havde jeg det også hårdt i folkeskolen, og havde problemer med at spise på et tidspunkt, men dog førte det ikke til en sygdom – heldigvis.
    Bliver helt ked af det at læse om din historie – men hvor er det bare godt at du har det meget bedre. Du er sej!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Godt at høre, at du valgte den rigtige vej! Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Virkelig modigt af dig at fortælle det her 🙂 Jeg har også selv haft det lidt svært, dog ikke på grund af anorexi…
    Okay lidt irrelevant, men hvad mener du om Nike air force? Er de for hypede til at det er ok at købe? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fantastisk indlæg. Jeg er sikker på, det har taget meget af dig at lægge det ud, men jeg er lige så sikker på, at det kommer til at gøre en forskel for mere end én pige, der læser det. Godt kæmpet og godt gået!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Hvor er du sød, Miriam. Det betyder meget med sådan en kommentar. Knus og kærlighed herfra!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • clara

    hvor er du bare sej, smuk og modig.
    jeg har selv kæmpet med en spiseforstyrrelse de sidste 3 år, og ved, hvor hårdt det kan være. ingen forstår hvordan man har det og få kan egentlig hjælpe. man er lukket inde i sig selv – sin egen værste fjende.
    jeg er den dag i dag nogenlunde oven på igen. jeg har dog lidt fysiske skader, som jeg stadig tumler med og nok altid vil gøre. min mave har det hårdt og vænnet sig så af med at modtage mad, at det nu gør fysisk ondt hver gang jeg spiser – av! men jeg bliver ved at kæmpe. tak for din historie

    clara

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Hej Clara. Jeg bliver så ked af det, når jeg får sådan en kommentar her. Det er den hårdeste tid, når man skal vænne kroppen til at være “sund” igen. Håber du bliver helt god igen, snart! knus!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Virkelig rørende indlæg Lærke!
    Du er en fantastisk inspirerende person!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor lyder der forfærdeligt! ):
    De der piger, du fortæller om, som du fortalte dine hemmeligheder til, og som sagde det videre, hvor er jeg bare sur på dem. Jeg ved godt at det er lidt åndsvagt, for jeg kender dem jo ikke, men alligevel. Det at misbruge en andens tillid er nok bare det værste man kan gøre. Og så specielt når du havde det så hårdt. ):
    Men hvor er det flot at du deler det med os. Du er virkelig modig, at du kan fortælle sådan en historie.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Ja, virkelig! Jeg snakker stadig ikke med dem, og bliver stadig helt ked af det når jeg ser dem!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

    Rigtig, rigtig, rigtig godt skrevet, Lærke, jeg har sgu respekt for dig, du er en meget modig pige.
    Nogle gange tror jeg, at jeg er ved at få en spiseforstyrrelse, specielt i denne juleferie var det slemt…
    Jeg sidder her med tårer i øjnenen, og hører sangen på repeat.
    Jeg ved ikke hvad jeg mere skal skrive..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Øv, hvor er jeg ked af at høre det! Har skrevet min mail i indlægget, du må gerne skrive, hvis du har brug for det! <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Harry

    Du kan kun være stolt over dig selv, Lærke! Husk at der er 100 ting at være ked af det over, men 10.000 ting at smile over <3 Håber du har det godt, knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britt

    Hvor er det bare et modigt og rørende indlæg<3. Jeg er glad for, at du er kommet så langt, som du er. Jeg ved, hvad du har gået igennem, og jeg er selv på vej ud på den anden side. Det føles så godt, når man begynder at kunne se lyset.
    Til sidst vil jeg bare sige, at du er pisse sej, og tak for en god blog!

    http://madenerikkedinfjende.dk blog om MAD og SPISEFORSTYRRELSE

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

    Rigtig rørende historie, tårerne pressede på. Har selv en der står mig nær, der kæmper med spiseforstyrrelse, men heldigvis går det fremad!
    Tak fordi du delte din historie <3 Du er squ for sej.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Hvor er det godt, det går fremad med din veninde <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stor ros til modige dig, at dele din historie med alle os.
    Massere af tanker og ros herfra <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så meget respekt til dig Lærke!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Så smukt og rørende! Det er stort, at du er så ærlige omkring det! <3
    Så meget respekt til dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Av, hvor gør det ondt indeni at høre hvad nogle piger må gå igennem! 🙁
    Så glad for du kom ud på den anden side <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det bare sørgeligt at nogle skal igennem sådan noget. Især at sådan nogle som du skal igennem det. Øv! Ha en dejlig aften. Kram

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Pontoppidan

    Hvor er du stærk, Lærke! jeg ser virkelig, virkelig op til dig! Alt det du har været igennem lyder til at have gjort dig en meget stærk pige. Du er for sej!

    Jeg har en historie som jeg gerne vil dele -Jeg holdte min konfirmation i Maj, hvor jeg oplevede en form for angst. Det startede med at jeg en dag i April 2012 var jeg syg. Jeg havde en masse uro i min krop. Jeg gik fra Maj 2012 – December 2012, med kvalme hver evig eneste dag. Jeg har emetoforbi, en angst for opkastning. Jeg fik ondt i min mave hver gang jeg spiste for jeg ville ikke få maden op igen, efter at jeg har oplevet en masse gange hvor jeg er blevet dårlig til sleepovers ect. så har jeg ikke turde være sammen med andre. For hvad nu hvis de var syge, hvad nu hvis jeg blev smittet og skulle blive dårlig. Jeg har siden Oktober været til lægen en gang om ugen. Men det værste af det hele var, at jeg til sidst var så bange for at kaste op, at jeg simpelthen stoppede med at spise. Fordi at jeg ville ikke kaste op eller have det dårligt. Jeg følte mig på en måde på den sikre side, hvis jeg var 100% sikker på at jeg ikke skulle kaste op. Hvilket i min hjerne jeg ikke kunne, hvis jeg ikke spiste noget. Jeg er 14 år, 166 cm. Jeg vejede i April måned 48 kg. Jeg har gennem de sidste måneder tabt mig 8 kg, hvilket er omkring de 40 kg, hvor jeg har kæmpet og kæmpet mig frem fra November – til de 44,5 kg hvor jeg nu ligger på. Det er noget af det sværeste jeg har oplevet gennem hele mit liv. Mine forældre har ingen tillid til at jeg ikke har anorexi, men en spiseforstylleses angst for at blive dårlig efter at jeg har spist. Har du nogle gode råd til hvad man kan gøre for at komme/kæmpe sig op på normal – vægt igen?

    Kh. Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Wow, tak fordi du ville dele din historie her, søde Anna. Mine råd til dig er: Start til psykolog. Begynd at spise igen. Men langsomt. drik/spis yogurt HVER dag, med højt fedt procent, og spis sundt! Knus, kys og kærlighed!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke K.

    Hold da fast, der fik du også tårerne frem hos en gammel 33-årig krage. Det gør mig simpelthen så ondt, at du har været udsat for så barske oplevelser, for selvom sådanne ting kan gøre os stærkere, så er der bare ingen, der fortjener så meget ondskab og modgang.

    Du virker som det mest søde, hjertevarme og empatiske menneske. Det er fandme stærkt at du har vundet kampen over din spiseforstyrrelse og modigt at du nu vælger at bruge din tid på det, der gør DIG glad og fri.

    Det er skønt at vide, at du har et godt bagland – det er uvurderligt (jeg er desværre selv fanget i overspisningens klamme kløer, men har heldigvis også en fantastisk familie – derfor ved jeg hvor meget de er værd).
    Og så er det forresten dejligt at læse om og se billeder af hvor glade din kæreste og dig er for hinanden.
    Du fortjener alverdens kærlighed!

    Et kærligt og respektfuldt kram herfra 🙂

    /Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Hej søde Rikke. Jeg blev faktisk virkelig, virkelig glad for den kommentar! Mange tak, fordi du gav dig tid til at skrive sådan en sød kommentar! Knus herfra, jeg ønsker dig alt godt i fremtiden <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Af en eller anden grund bliver de smukkeste piger ofte mobbet, jeg synes det er dybt forfærdeligt, at mobberne ikke kan unde folk at være smuk.

    Du er pisse smuk indeni og ud – altså fra ved jeg har lært om dig via bloggen. Bliv ved med og være stærk :-)!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

    Respekt til dig!!

    Du er virkelig inspirerende, elsker din blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • årh lærke <3 hvor er det modigt, at du står frem og fortæller din historie, og kan være et forbillede for virkelig mange unge piger og drenge!

    ønsker dig alt godt fremover <3 og du må aldrig stoppe bloggeriet! 😉

    -cecilia aachmann 🙂

    http://ceciliadossantos.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kæmpe respekt til dig, Lærke! Først og fremmest fordi du vandt over sygdommen, men også fordi du har modet, til at udgive sådan et indlæg – way to go girl! Sender en masse positive og kærlige tanker afsted<3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så smukt skrevet. Hold op hvor er du stærk Lærke. Al respekt til dig <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • K

    You know what? Jeg synes selvfølgelig at det er smukt og rørende og meget meget modigt at du deler din historie. Jeg kæmper selv med samme (blot i en noget højere alder), så jeg kan relatere hele vejen igennem. Men ved du hvad jeg synes er det bedste ved det her indlæg? At du tilbyder din hjælp og giver din mail ud og ja…rækker en hånd til dem bag skærmen. Jeg kan forestille mig at skolen og bloggen allerede tager meget af din tid. Og du er ung og teenager og har meget andet i hovedet – og det kan være svært at rippe op i den del af din fortid for dig kan jeg tænke. Så at du tager dig tid til at hjælpe læsere personligt over mail – det skal du fandme have den største virtuelle high five og krammer for! Nothing but love og tusind hjerter i din retning <3 Knus!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Hvor er du sød, dejlig og rar! Mange tak!!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine S

    Kære Lærke!

    Dette indlæg har virkelig bragt nogle tanker frem hos mig. De tanker jeg hver dag skubber væk, men ind i mellem tænker på når jeg læser indlæg som dette, ser og høre om mobning i medierne eller bare tænker et par år tilbage!

    Lærke du er en stærk pige, og jeg har meget stor respekt for du tør dele din historie med os! Det kræver rigtig rigtig meget, at dele sådan ud af ens personlige historier som du gør. Jeg kender det alt for godt! Jeg har været det samme igennem som dig, og det har på intet tidspunkt været sjovt. Men jeg er sikker på og overbevist om, at hvis man ikke kommer ud med det, så kommer man aldrig videre! Det er så flot, at du viser os denne tillid og fortæller os din historie! Lærke, jeg bliver meget inspireret af dig, og du har mindet mig om hvorfor jeg er den, jeg er i dag! og hvorfor man skal blive ved med at kæmpe!

    Tak, af hjertet tak!!

    De kærligste hilsner og tanker

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      TAK! for en sød,sød, sød kommentar <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Tak for et… betryggende indlæg. Det er mærkeligt formuleret, men min historie er næsten identisk med din og når man har det sådan, så føler man sig ofte alene. Og selvom jeg ikke ville ønske anoreksien på selv min værste fjende, så er det alligevel en smule betryggende, at vide at man ikke er alene. Og se på dig nu. Du inspirerer mig og giver mig vished om, at det hele nok skal blive okay.
    Jeg har det meget bedre i dag, men anoreksien har også formet mig og gjort mig til den jeg er (hvor kliché det end lyder) og den har det dermed også med, at stikke sit grumme ansigt frem en gang i mellem, når alt ikke kører helt som det skal. Så vender jeg mig mod det, som jeg ved jeg har styr på: min krop og mit indtag af kalorier. Jeg husker hver dag tilbage på, hvordan jeg havde det, da jeg havde det allerværst – og alligevel er jeg sommetider tæt på, at vende tilbage til det, selvom jeg har det meget bedre med både de indre og ydre aspekter af mig selv nu. Sygdommen gav mig noget at holde fast i, tror jeg, og det havde jeg brug for på det tidspunkt…

    Hov, undskyld – det blev langt. Ville bare sige tak. Tak fordi du deler din historie og minder mig om at selv når jeg er i de mørkeste huller og har de værste stunder, så er der nogle derude, der forstår mig og som – hvor ondt det end gør på mig – har gennemgået det samme. Så tak fordi du er så modig – du aner ikke hvor meget det hjælper at læse dine ord!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Tak for denne besked. Jeg håber du får det mest fortryllende liv, og at du er stærk! Knus <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det en sindssygt rørende historie. sidder med tårer i øjnene! er så glad for at du har det godt i dag:-)

    blog-sille.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Hvor er du sød! Jeg har det fantastisk nu! <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Stella

    Kæreste Lærke, jeg vil have du skal vide jeg har fuldt dig og dine med næstvedbloggerinder i et stykke tid. Hvorfor har jeg aldrig rigtig vidst, men jeg har oplevet det største forventnings og perfektionistiske pres, man kan forestille sig. Jeg har pacet mig selv gennem skolen og ville have det bedste af det bedste, fordi jeg ikke kunne rumme andre folks problemer, min egen verden derhjemme var fuld af æggeskaller der ikke skulle trædes på og jeg lukkede mig derfor helt inde i mig selv. Jeg er for et halvt års tid siden begyndt på anti depressiv for unge og det har taget det tungeste lag mørke, det har givet mig lysten til at tro på det er okay at fejle. I dag fortalte jeg mine forældre min største frygt – at de stopper med at elske mig.. og jeg har siden fået snakket en masse daddy issues ud med min far. Det hele ser bedre ud for fremtiden, jeg har ikke længere lyst til at planlægge alt til hudløshed, for jeg ved mine forældre vil gribe mig når jeg falder og lade mig gå verden tynd. Jeg tog på efterskole og flygtede meget hurtigt igen ind i en verden af karakterer for at skjule min egen karakter, jeg lukkede dog nogle helt ind og jeg har stadig de mennesker som bedste venner og stjerner. Egentlig ville jeg ønske jeg havde gjort det fra starten fordi jeg har mistet mange gode venskaber undervejs i min kamp med mig selv, men nu kan jeg day by day åbne mig op for flere og finde troen på mig selv tilbage. Den har hele tiden været der, under askeskyen. Jeg siger det ikke for at du skal tage ansvar for mine problemer, jeg siger det for at fortælle dig, hvis jeg kan se ud over min askesky som har presset mig til altid at præstere og være på – så kan du også. For hvis du så dig med mine øjne ville du aldrig turde tvivle på dig selv. <3 Hav en fantastisk onsdag, selvom de af og til er onde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Sikke en smuk og velformuleret kommentar! Tak, tak tak for det! Du virker som et fantastisk menneske, jeg ønsker dig alt det bedste i verden!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • FØJ, hvor er det klamt! Jeg HADER at folk skal mobbe, og alle der gør det, skulle have trukket en stikkelsbærsbusk igennem kroppen!!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det fedt at du er så ærlig, og tør at skrive sådan et indlæg. Respekt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Virkelig beundringsværdigt at har lysten til at fortælle om noget der er så personligt. Kæmpestor respekt til dig Lærke – du er virkelig en inspirerende og utrolig smuk person!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone jeppesen

    anoreksi *

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Kan staves på begge måder 🙂 I min læge journal står der anorexi 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Begyndte at græde… Modigt du fortæller din historie ud på den måde! Du er en rigtig smuk pige Lærke, og det er flot du er kommet så godt over det <3 Du er en utrolig inspirerende pige, og din blog er fantastisk!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh Lærke. Jeg bliver så ked af, at læse din historie. Det er så forfærdeligt, hvad folk kunne finde på at gøre mod dig – for uden jeg kender dig, vil jeg sige at du er en pisse sød pige. Det er helt uforståeligt, at folk kunne få sig selv til at mobbe dig.
    Selvom jeg ikke selv har anoreksi eller en anden form for spiseforstyrrelse (heldigvis), er din historie så inspirerende. Jeg har været hjemsøgt af en svær depression de sidste 2-3 år, hvilket fuldstændig har ødelagt mig. Men jeg er ved at bygge mig selv op igen, og du må siges at være en af mine inspirationskilder. Selvom vores historier er så forskellige, kan jeg bare så godt relatere til hvad du skriver, og det er en daglig motivation at følge med i din blog og dit liv.
    Du er så stærk, Lærke! Tusind tak fordi du skrev dette indlæg. En masse kærlighed til dig <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Hvor er du sød! Sådan en dejlig læser <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Må ærligt indrømme at jeg begyndte at græde da jeg læste det.. jeg har skrevet flere opgaver om spiseforstyrrelser og har nogle veninder der er ved at kommer sig over anoreksi..
    Jeg synes at det er så flot af dig at du skriver det her indlæg for jeg kan jo se på alle kommentarene at det hjælper andre at vide at de ikke er de eneste <3
    jeg ønsker dig alt det bedste med dit friår og videre i livet og selvom jeg ikke kender dig så er jeg stolt af dig <3
    p.s. fortsæt det gode arbejde her på bloggen <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Sophie

    Jeg har før læst de indlæg, du har skrevet om dit sygdomsforløb, og det rammer lige dybt hver gang. At noget menneske har haft det så skidt er ikke til at bære, og selvom jeg bare er en der læser din blog, så er jeg så stolt over, at du har klaret det som du har. Du er en sand inspiration for alle unge piger, som kæmper med sygdommen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

    Sikke en rørende historie og jeg håber du har det meget bedre i dag. Jeg håber at alle de mennesker der har gjort dig ondt får lidt tilbage dem selv.

    —-

    Jeg er selv ved at udvikle sygdommen da jeg ikke selv mener jeg er perfekt nok, men det er lidt anderledes da jeg er en dreng der er i det tidlige stadie til sygdommen.

    Jeg håber selv at jeg bliver rask en dag men …

    <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lærke Jedig Jørgensen

      Hej Anonyme. Jeg er meget ked af at høre, at du selv er ved at udvikle sygdommen. Lyt til din familie, og dine venner og så skal det nok gå. Det er en hård kamp, men du kan godt! Knus <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • åååårh Guggiguggiguggi :/

    er glad for at du er dig og så fantastisk en person. Du er det sejeste menneske i verden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Dejligt at høre at din historie ender lykkeligt, , og at du har fundet en skøn mand og nu skal udleve en drøm 🙂 held og lykke i fremtiden . Klem fra Vejle <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise T

    Åh Lærke. Hvor må du være stærk, at du har kunne kæmpe dig ud af sådan en frygtelig sygdom! Tak fordi vi måtte høre din historie, den var meget rørende.. Hvor er det forfærdeligt, at folk er nødt til at gå sådan noget igennem.. Du er smuk, Lærke. Smuk og dejlig, og det må du andre glemme igen <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Meget rørende og personligt indlæg.. Bøjer mig virkelig i støvet for dig, Lærke. Har stor respekt for dig og det du gør, og jeg vil altid være en fast og trofast læser, og jeg vil synes om dig, ligemeget hvad du gør – for jeg har dælme været her på bloggen længe.. Tak for at være et så smukt og inspirerende menneske! Bliv ved med at være den, du er!
    Kys

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvor er det et fantastisk indlæg. SÅ meget respekt for at du vil dele det med bloggen. Jeg er blown away!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helena Petersen

    Jeg syntes virkelig at det er modigt af dig at ligge så et personligt indlæg ud. Respekt til dig, det må jeg sige! Det er virkelig flot af dig, og jeg vil nyde at følge din blog fremover! Knus 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Kære Lærke!

    Jeg synes virkelig, at du er en sindsyg modig person. Det at lægge hele sin historie ud, og tilmed have overskud til at hjælpe andre er så sejt. Du er virkelig et forbillede for personer, der har haft det svært. Jeg har selv lidt af spiseforstyrrelse, og det der gjorde mig rask, var at vide at jeg havde en fantastisk familie, og at de de venner jeg havde, var der for mig. Jeg har virkelig stor respekt for dig! Jeg ønsker dig virkelig alt mulig held og lykke i fremtiden! Fortsæt det lækre blogarbejde!

    Kærlig hilsen Emma

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Angelbo

    Du er et fantastisk menneske Lærke. Det er så flot du kan fortælle til historie. <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • LineY

    Et utoligt indlæg, det er så flot at du tør stå frem og fortælle din historie.
    Du er et smukt og inspirerende menske fortsæt med de.

    Knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

    Jeg finder dig så dybt fantastisk og beundrer dig helt op til skyerne. Du er et stærkt menneske, som jeg virkelig er imponeret af. Jeg ønsker dig alt held fremover, du er smuk både indeni og udenpå. Tak for indlægget Lærke <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Colind

    Hvor er det bare sindssygt flot du har lyst til at dele det her med alle, og fortælle din livshistorie! Er stadig helt mundlam over, at du er en så stærk person, som har overvundet den her sygdom.
    Det er nok en af blogslands bedste indlæg nogensinde! Synes du er så sej Lærke. Du fortjener kun godt i dit liv, og forstår slet ikke hvordan folk kan være sådan over for et menneske med et hjerte af guld.
    Jeg håber du får et godt år, hvor du kan nusse om dig selv, og styrke dig.
    Knus fra en utrolig beæret læser, som ser totalt op til dig, du er fantastisk! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow, jeg er helt igennem målløs! Hvor er det bare flot af dig at du tør dele hele den forfærdelige historie i et offentligt forum, her. Der er ikke ord for hvor sej jeg synes du er!!!! Der er så mange piger der går med dette og har de vildeste komplekser over deres krop. Selv tha jeg lidt haft disse problemer, og det har skabt en masse lort for mig idag, men jeg ville aldrig turde offentliggøre det som dig. Så modig er jeg slet ikke. Sjovt det her er det allerførste indlæg af dig jeg læser, har aldrig tjekket din blog før nu, men klart du bliver tilføjet til min faste læselisten, ganske som din søster!
    Kram og kys

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rigtig godt og personligt indlæg! Det er godt du er glad igen og har det godt! det fortjener alle 🙂

    knus
    http://katrinekorning.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Kære Lærke. Jeg sidder og kan slet ikke finde ud af, hvad jeg dog skal skrive – men jeg ville i hvert fald skrive noget til dig! Så jeg sender dig hermed et virtuelt kram fra en fast læser <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Clara:-)

    Selvom jeg ikke kender dig personligt er jeg stolt af dig Lærke. Jeg har læst din blog i SÅ lang tid og jeg føler at jeg kender dig. Det du har været igennem ville de færreste kunne holde til og især når det skete i de slå klasser. Du har min respekt og støtte i alt hvad du foretager dig:-)
    Mange knus fra din yndlings læser<3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna K.

    Rigtig modigt af dig at offentliggøre dine personlige oplevelser med hele Danmark (+ flere selvfølgelig). Lærke, jeg tror virkelig du er et forbillede for mange der kæmper. Du er smuk, virker pisse sød og jeg tror på at din familie og kæreste er de bedste i hele verden – det er i hvert fald det indtryk jeg har fået!

    Hvem der bare var din veninde 😉

    Knus og god aften <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna H. Dinesen

    Sikke et virkelig smukt og rørende indlæg! Jeg sidder her med tåre i øjnene! Det er virkelig modigt at du delte det her indlæg! Alt respekt til dig!<3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Sidder her og stortuder! – Det er virkelig det aller smukkeste jeg i mit liv har læst. Jeg synes det er kæmpe stort af dig at du deler din historie, jeg tror helt sikkert du vil være et forbillede for rigtig mange unge piger!
    Jeg kan overhoved ikke sætte mig ind i hvor modbydeligt og hårdt det måtte havde været, det er virkelig skrækkeligt at folk kan behandle hinanden på den måde! Jeg synes du er en fantastisk stærk pige, du er sej, og helt sikkert et af mine forbilleder!
    – Jeg synes det lyder som en fantastisk ide med det fri år du kommer til at tage og alt held og lykke fremover til dig!
    Stay strong! <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna-Sofia

    Rigtig godt indlæg! Det er virkelig sejt at du fortæller det 🙂 held og lykke til dig i fremtiden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna-Sofia

    Rigtig godt indlæg! Super sejt at du fortæller det:). Held og lykke til dig i fremtiden

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla

    Fedt skrevet Lærke… Respekt!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Meldgaard Kirkeby

    Hold da op en hjerte skærende historie! Jeg har selv været udsat for grov mobning, men kom, heldigvis, ikke ud for en spiseforstyrrelse, selvom det måske lå i kortene at jeg “skulle.

    Jeg håber du har det godt i dag, held og lykke frem over.

    falmetgraa.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Har virkelig meget respekt for at du tør at lægge din historie ud, du lyder som en rigtig sej og inspirerende pige. Jeg har projekt om spiseforstyrrelser, dette har jeg valgt, fordi jeg synes folk skal live mere opmærksomme på tegn på at folk har en spiseforstyrrelse så man kan hjælpe dem. I den forbindelse har jeg nogle spørgsmål, som jeg håber du vil være interesseret i at svare på. Du vil fremgå helt anonym i min rapport, og du kan selv sortere i hvilke spørgsmål du vil svare på. Kan se at den mail du har oplyst ikke eksisterer længere, men hvis du er interesseret kan du sende en mail på adressen samfundsprojekt2013@outlook.com og jeg vil sende spørgsmålene afsted:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • C

    hvor er du bare modig og stærk lærke, en kæmpe beundring for mig! det er sgu mega sejt du har kæmpet mod så modbydelige ting og kommet ud på den anden side. jeg kan slet ik sætte mig ind i hvordan det måtte have været… det gør helt ondt at læse din historie og at noget menneske skal gennemgå så ubehagelige ting. du en fantastisk stærk og smuk pige, og hvor er det skønt at du er kommet ud på den anden side og lever et dejligt liv nu.
    Tillykke med lille baby også, så fin hun er!!
    Knus herfra

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2013