OUTFITPOST AND SOMETHING ABOUT ME

MOBNING – MY STORY

Photobucket

Som I nok ved, er der for tiden ekstra meget fokus på mobning, og i den anledning, vil jeg nu fortælle min historie.

Da jeg startede i 3. klasse fik vi ny klasselærer. X kalder vi hende nu. X havde af en eller anden grund et grusomt problem med mig. Hun mente altså, at jeg stillede for mange spørgsmål, og rettede hende lidt for meget i hendes undervisning. Jeg var dygtig i alle fagene, og havde absolut ingen problemer i nogle fag. X begyndte så at skrive hjem i min logbog hver dag. Om de mærkeligste ting. Fx: “Lærke har i dag spist tyggegummi i timen. Det vil jeg ikke se igen. Vil I snakke med Lærke om problemet?” Eller: “Lærke løb i dag rundt og slog alle børnene i klassen” osv – selvom jeg ikke engang havde gjort det. Hendes løgne i min logbog blev værre og værre, og mine forældre vidste snart ikke hvad de skulle tro. Hun havde flere gange sat mig uden for døren i op til 2 timer, hvor jeg, hvis jeg ville ind i klassen skulle stille mig op foran resten af klassen og sige: “Jeg lover aldrig at gøre — igen. Undskyld, x” – jeg skulle altså ydmyge mig selv overfor hele min klasse. En dag, da jeg ikke ville gå ud for døren, tog x fat i min arm, rev mig ud af klasselokalel mens hun holdt fast i armen. Da jeg kom hjem, havde jeg store blå mærker på armene. MEn jeg sagde det ikke til nogen.

Jeg græd hver dag efter skole, og jeg var syg næsten hver dag. Jeg havde ikke længere lyst til at gå i skole. Jeg gik fra at have den bedste læseprøve til at have den dårligste, på blot et halvt år. Efter 3. klasse skiftede jeg skole. Jeg troede, alt ville blive godt. Men det blev det ikke. Mine veninder gik pludselig imod mig, kaldte mig grimme ord og holdt mig udenfor.

Jeg kan huske en episode, hvor to i klassen lige pludselig gerne ville være venner med mig, selvom de havde “hatet på mig” hele 4. klasse, men jeg blev glad for at der overhovedet ville være mine venner. Så jeg greb chancen, og var sammen med dem. Jeg fortalt dem alle mine dybeste hemmeligheder. Men efter cirka 3 uger, vendte de sig mod mig. De fortalte hele klassen, hvad jeg havde fortalt dem, og jeg fik det forfærdeligt. Jeg stoppede med at spise slik, chips og drikke sodavand. Begyndte at løbe hver 3 dag, og lavede 100 mavebøjninger hver aften. På dette tidspunt gik jeg i 5 klasse. Drenge begyndte også at være onde ved mig og kalde mig ting.

Jeg husker en episode engang, hvor jeg skulle ind i min klasse om morgenen, og der stod 4 drenge ude foran døren. Drengene ville ikke lukke mig ind. De sagde, at de ikke ville have Lærke bakterier på dørhåndtaget. Jeg løb hjem til mig selv og de følgende måneder begyndte jeg at komme 1 time før i skole, så jeg ikke kom ud for samme situation igen. Jeg begyndte at træne hver dag, og jeg spiste ikke frokost i skolen. Jeg gik ikke ud i frikvarterne, og jeg lavede lektier og læste hele tiden. Som jeg selvfølgelig blev drillet med. Pigerne blev ledere. De begyndte at skubbe, slå, sparke.

En dag fik jeg en besked fra min veninde i klassen, som hed Sofie, som aldrig var ondt mod mig. Hun sagde at de onde piger i klassen havde sendt en runde-besked ud til hele klassen med: “Hvad ville du gøre med Lærke? 1-slå hende 2-kalde hende klam eller tre DRÆBE HENDE. Det ville vi ihvertfald.” Det var de to piger, som jeg havde fortalt alle mine hemmeligheder til, og som havde ladet som om, de var mine veninder. Jeg blev helt ødelagt inden i. En dag besvimede jeg i skolen. Jeg havde ikke spist i mange dage og dyrket ekstra meget motion. Min mor kørte mig til lægen, og jeg blev vejet og målt, og havde en samtale. Fik erklæret spiseforstyrrelse, og mine forældre og min søster var helt lamslået. Jeg begyndte at gå til psykolog, og jeg tabte mig konstant. Til sidst skulle jeg på et “fede-op-kur”, og jeg tog langsomt på, og fik det bedre af psykolog-samtaler. Jeg fik ansøgt på Herlufsholm skole, og jeg kom ind. Men der er først skolegang fra 6.klasse af, og der var stadig et halvt år tilbage af 5 klasse. Så jeg begyndte i hjemmeskole, og fik det godt igen.

Nu er jeg helt rask, glad og lykkelig.  Det er over 3 år siden jeg blev rask, men mobningen, der var i de år af mit liv, ryger aldrig ud af hovedet. Jeg er stadig nervøs og bange for at sige nogen i min undervisning, fordi jeg er bange for at folk griner, eller at mine lærere skal sige noget ondt til mig. Og jeg føler mig hurtigt holdt uden for. Dog er jeg glad for det er sket, og at det er en periode jeg er gået igennem i mit liv. Ville dog ønske, det ikke havde været i så hårdt en grad, men stadig – det har gjort mig, til den jeg er. Jeg kunne aldrig gøre noget lignende. Jeg har lært meget af det. Jeg har lært at være mig selv, og lært, at jeg er god nok, som jeg er. Selvom livet er hårdt nogle gange, skal man altid holde ved den, man er, og så må folk jo selv om, om de vil holde af dig.

46 kommentarer

  • Nanna Borch

    Hvor er det flot skrevet Lærke! (-:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold nu op hvor er du en sej tøs. Respekt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Årh hvor er det dog rørende, virkelig!

    Vi skal snart igang med projektuge… Så jeg vil rigtig gerne høre om du kunne være interesseret i et par interviews omkring din sygdom og mobningen. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annabel

    Hej lærke, jeg synes at du er super sej, og jeg har meget svært at tro på, at du nogen sinde er blevet mobbet. For du er jo så smuk, som du er! Det havde jeg ALDRIG troet! Men det betyder vel også, at du nu er blevet en meget stærk person, så man slet ikke kan se “den svage side af dig” Hvis du forstår hvad jeg mener? Anyway…Alt i alt, så er du bare så sej!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lærke

    Det gør ondt helt ind i hjertet på mig at læse din beretning, Lærke. Jeg er selv som barn/ung teenager blevet mobbet på det groveste, jeg er også blevet udsat for en form for internet-mobning, igennem arto – som var the shit den gang jeg blev mobbet. Der blev skrevet de grimmeste ting til mig og jeg mistede alle mine venner i klassen, undtagen én. Han holdte ved lige gyldigt hvad de andre sagde.
    Det er en periode jeg gerne havde været foruden, men jeg er samtidig glad for at det er sket, jeg er i dag et stærkere menneske – men har samtidig også rigtig svært ved at lukke andre folk ind i mit liv, jeg tror altid det værste om folk. Det er min største udfordring i dag…. at give folk en chance.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da op en historie ;/
    det er godt nok vildt med din lærer, sådan en lærer skulle fyres på stedet og aldrig nogensinde få lov til at undervise eller terrorisere et andet barn igen.
    Synes også historien med “dine veninder” som vendte sig i mod dig, er fuldstændig vanvittigt ;/ det er forfærdeligt at blive udsat for mobning, jeg er glad for at høre du har det bedre, men det bliver selvfølgelig aldrig helt det samme. Der er så mange børn hver eneste dag der bliver mobbet og holdt udenfor, det er en forfærdelig verden vi lever i (lige hvad det angår)

    Så flot du deler din historie og sætter fokus på problemet <3

    Alt held og lykke til dig fremover
    Knus fra Stephanie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det flot, at du er kommet igen Lærke. Det viser bare hvor stærk du er!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stærkt du står frem og fortæller det Lærke! Din tidligere klasselærer og klasse”kammerater” burde skamme sig! Specielt læren. Det er meningen hun skal være et godt eksempel. Hun må have nogle seriøse problemer med sig selv siden hun kan finde på at gøre det ved en lille pige i 3. klasse.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikoline

    En masse kærlighed herfra <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Kan slet ikke forstå, at det hele startede med sådan en led klasselærer! :O
    Men du er sej Lærke, og er glad for du er lykkelig og er rask i dag. 😀
    Ingen fortjener at blive udsat for det du er blevet, og mobning i det hele taget.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wauw et stærkt indlæg!
    Det er helt forfærdeligt at høre om, hvilke ting du har gået igennem. Sådan noget burde bare slet ikke kunne ske. Men samtidig også virkelig opløftende at læse, hvor stærk du er blevet af oplevelserne.
    Du er fucking sej, Lærke. At du tør stille dig selv som eksempel overfor andre unge, der bliver mobbet. Du er et forbillede – vær stolt af det 🙂

    xx

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har så meget respekt for dig, Lærke! Vildt at du tør at stå frem og fortælle din historie, selvom den tydeligvis har efterladt nogle sår.
    Du er så smuk. Jeg forstår slet ikke at en pige som dig har været igennem noget så forfærdeligt.
    DU ER SEJ.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er godt nok modigt af dig at fortælle om din historie. Rigtig flot skrevet, og hvor er det godt at du er okay nu! Bliver helt lamslået når jeg læser om, hvor onde og lede folk har været og kan være – jeg har selv haft mine problemer, men mobning har jeg alligevel aldrig været udsat for. Er glad for der bliver sat fokus på det igen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Kæft du er vild, Lærke! Ikke nok med at det er velskrevet og flot formuleret, men at du er kommet ud på den anden side som den fantastiske person du er… det er fandme fantastisk. At du har lyst til at dele sådan noget på bloggen – respekt, manner! Og sikke da nogle grusomme mennesker, tænk at blive folkeskolelærer, og behandle sine elever på den måde. Du er en sej tøs som har været meget igennem! Kærlighed herfra, både til dig og din lækre blog 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er så flot, at du er i stand til at være åben omkring så svære tider i dit liv. Det er helt forfærdeligt, at du har været igennem sådan en omgang og det er slet ikke til at forstå, at det hele blev startet af en lærer! Jeg kan slet ikke sætte mig ind i, hvordan et menneske kan finde på at opføre sig sådan! 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er godt nok forarget over, at det hele startede med en klasselærer. Har du overvejet at konfrontere hende med det nu, hvor du er blevet ældre? Jeg synes, hun burde få at vide, hvad hendes smålige opførsel har været skyld i.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Hej Lærke. Jeg har læst din blog rimelig længe efterhånden, men jeg har aldrig kommenteret et indlæg før. Du skal vide, at det er rigtig flot af dig at stå frem og fortælle din historie. Hvor er det trist, at det hele startede med en ond lærer. Jeg er selv lærerstuderende og har skrevet projekt om lærermobning, hvor elever bliver mobbet. Det, du har været igennem er forfærdeligt, og det sker desværre oftere, end man skulle tro. Jeg ville ønske, flere stod frem og åbnede sig op som dig, for kun sådan får vi fokus på problemet. Al lykke til dig, for du er en fantastisk person.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalia

    Hej Lærke. Har du gået på Herlufsholm Kostskole fra 6-10 klasse? Går du også på gymnasium der?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt indlæg! Mobning er det værste. Folk kan være SÅ modbydelige, og det er uhyggeligt hvad folk vil gøre for at være en del af en gruppe. Det er klamt og jeg har ondt af dem der mobber! De tør jo ikke være sig selv og sige stop selvom de udmærket ved det de gør er forfærdeligt.
    Jeg er glad for at du har det godt i dag, og at det ikke har taget værre på dig end det har! God vind til dig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maia

    Hold da op. What a bitch!
    Utroligt flot at du tør stå frem og fortælle os om din historie! Thumps up!
    Heldigvis er du kommet videre, og det har kun gjort dig stærkere.

    – Maia, http://fitskinnyandhealthy.wordpress.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Så tæt på at græde! Kunne se det hele for mig, da jeg læste det:-(
    Har virkelig meget respekt for dig, sådan en sød, smuk pige… Tænk at det har kunne ske?:-( godt du er kommet over det meste!!:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Var så tæt på at græde! Så flot skrevet!
    Har nu endnu mere respekt for dig, tænk at sådan en sød, smuk pige som dig, har været ude for det!:-( Godt du er ovre det meste, ville ønske alle kom det!!:-(

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fuck hvor er det stærkt. Jeg kender dig ikke jo, men hvor er jeg alligevel stolt af at du sådan tør at stå frem. Du virker som en ærlig og sød person, og jeg er virkelig oprigtig ked af at høre at du har været udsat for noget så ubehageligt. Det er der da virkelig ingen, der fortjener! Selv har jeg en fantastisk veninde som også har lidt af spiseforstyrrelse, og det har simpelthen bare været noget af det hårdeste for mig at følge hende i. At se hende forsvinde mere og mere for hver dag. At se hende synke endnu længere ind i sig selv. Det er virkelig ubehageligt som pårørende.

    Så jeg er virkelig glad for at høre at du er kommet ud af det, at der er lys forude for min veninde. Så stærkt!

    Knus Maria
    http://www.smilingonamonday.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er så utroligt stærk og inspirerende, Lærke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

    hvor er du vild! at gå så meget igennem, og komme ud som sådan en inspirerende person, er lidt af en bedrift! er vild med din blog 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Vil også komme med et par rosende ord: Hvor er det bare så stærkt gået, at du tør fortælle os om en så hård tid i dit liv. Der skal altså noget til for, at man kan gøre det, som du lige har gjort, Kæmpe respekt.
    Det lyder som om, at du er ved at være ovenpå igen, og det er jeg rigtig glad for at høre.
    Håber det bedste for dig, du fortjener det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er så sej og inspirerende !

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • det er da en forfærdelig historie – har desværre selv været ude for noget ligende med min gymnastik lære 🙁 Godt at høre din historie.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frøken Jensen

    Puha, det rører mig virkelig at læse din historie. Børn kan være så onde. Og desværre er det ofte tilfældigt hvem det går ud over.
    Det er absolut ikke iorden at nogen (uanset hvem de er) bliver udsat for sådan noget, for det sætter ar dybt i sjælen på en.
    Jeg har selv været ude for noget lignende (dog absolut ikke i lige så slem grad som dig) og det har da også sat sine spor på mig. Men som du også selv skriver, så gør det en stærkere når først man når ud på den anden side, men vejen er lang og det burde absolut ikke være den måde man blev stærkere på.

    Stærkt gået af dig at du tør skrive din historie. Respekt for det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sejt. Synes det er fedt at blogger som dig sætter fokus på det – er med til at fjerne tabu omkring mobning 🙂 flot gået

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benny Posche

    Hvor er det super godt skrevet, og hvor er det fuld af håb. Du er en stærk pige som har vendt den negative oplevelse, og bruger den positivt i dig selv og mod andre. Og ja du har så meget ret, når du skriver at man skal være sig selv. Lidt kryptisk, men jeg plejer at sige: tænk hvis du omgiver dig med mennesker der kan lide dig for den du i virkeligheden ikke er, og dem som i kan lide dig for det du er, ikke kan lide dig for den du forestiller dig at være. Er der så nogen tilbage som kan lide dig??? Der er altid nogen for os alle. det gør mig glad at hører at du er kommet videre. Min erfaring på min egen 44 år gamle krop er, at den mobning vi har oplevet altid vil sidde der, men vi kan vælge at bruge den positivt og leve godt med den. det gør jeg, og har nu et liv fuldt af kærlighed og glæde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

    DU ER SEJ!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline Bang Thøfner

    Hej, fed blog!

    Hvis du har tid, så klik lige forbi min blog,
    det kan være der er noget for din smag 🙂

    Mvh. Karoline
    http://karolinebang.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natacha

    Hej Lærke, det er godt nok noget af en tur, du har været igennem. Hvor er det flot, at du er kommet så hel ud på den anden side og vælger at se på de positive ting du har fået med af kampen.

    Jeg har selv været igennem en lignende tur i folkeskolealderen. Det var et helvede. Men lige som dig er jeg kommet meget stærkere ud på den anden side og har lært en masse om hvordan man bør behandle andre. I dag er jeg 23 og snart færdig på uni. Hvor har verden bare ændret sig siden folkeskolen – heldigvis i den rigtig positive retning 🙂

    Grunden til jeg skriver er, at jeg vil love dig, at det bliver ved med at blive nemmere at have tillid til andre mennesker. Det ved du garanteret allerede, men jeg har alligevel en stor trang til at fortælle, at lyset for enden af tunnelen ikke bare er snyd og bedrag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej! Man får det helt dårligt af at læse det – hvor er det dog brutalt og helt ufatteligt at nogen, uanset om det er voksne eller børn, kan finde på at behandle et andet menneske så ondskabsfuldt!

    Jeg tager virkelig hatten af for at du har valgt at dele din historie om alle os – hvor er du stærk. Jeg håber og krydser fingre for, at din historie kan hjælpe med at sætte nogle tanker i gang hos folk, der på en eller anden måde er involveret i mobning!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det altså stort af dig at du vil dele det her med os!
    Det er virkelig sejt! Det er fantastisk at du er kommet så godt ud på den anden side. Selvom det har været umådeligt hårdt for dig, så må du aldrig glemme den styrke der fik dig på benene igen. Den er så vigtig!
    Og den vil du have med dig hele livet! 🙂

    Gode tanker herfra!

    – Lise Emilia
    http://www.liseemilia.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Utroligt stærkt og smukt indlæg, kære Lærke. Modigt, at fortælle din historie. Respekt til dig, din skønne pige,

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow, jeg synes virkelig det er sejt at du tør skrive helt åbent om det. Sidder og forbander alle dem der var onde mod dig inde i mit hoved.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og mig som troede at min klasselærer var led…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det skrækkeligt, så onde folk kan være – såvel unge som ældre! Jeg er glad for, at du har det godt nu! Du er smuk, både udvendigt og indvendigt, husk altid på det!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det utrolig flot skrevet, Lærke. Virkelig meget respekt til dig. Du er godt nok en sej tøs.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Respekt for at du fortæller din historie. Utroligy hvor smuk en person du er i dag! Pisse sej er du!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er virkeligt modigt af dig at komme så ærligt ud på bloggen. tak for historien, den rørte mig virkelig. Børn og unge kan bare være så modbydelige nogle gange. og at det blev startet af en lærer er jo frygteligt… Du skal bare have tusind klap på skuldrene over hvor modig du alligevel har været, jeg håber du den dag i dag får en masse kærlighed fra folk omkring dig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie (Kilde)

    det her er til dig: <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie-Louise Pedersen

    Hold da op!
    Din historie, Lærke rørte mig utroligt meget! Jeg har haft lignende oplevelser men slet ikke på samme niveau! Jeg håber virkelig du har det godt der hvor du er nu! Intet menneske fortjener at gå igennem sådan nogle ting!
    Tusinde Kram – Marie-Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFITPOST AND SOMETHING ABOUT ME