AND THE WINNER IS........

HUDPROBLEMER?

IMG_6851-EditIMG_6839
I spørger mig jo tit om, hvordan, jeg holder min hud så pæn, og hvad jeg gør for at holde den sådan, så jeg tænkte, at et indlæg om dette, var en god idé, så here it goes:

Da jeg var de 12-13 år, hvor alle begyndte at få uren hud og bumser, skete det simpelthen bare ikke for mig. Måske fordi, at jeg ikke rigtig gik med make-up, men ellers kan jeg ikke se en grund til det. Jeg er nok bare rigtig heldig. Jeg har aldrig brugt hudprodukter, og jeg har altid kun brugt mascara, så ingen foundation, pudder eller andet, kun i særlige anledninger. Jeg har altid haft vildt tør hud i ansigtet, så jeg har brugt en fed creme.

De sidste par år, er der desværre sket det, at jeg er blevet allergisk… Overfor varme…. Ja, det lyder totalt åndssvagt og dumt, men det er sandheden.
Når jeg får det varmt, slår jeg ud i hele ansigtet, så hvis jeg sidder foran pejsen, eller går i bad, får jeg simpelthen så ondt i ansigtet, og begynder at slå ud…
Rigtig, rigtig meget, og det er kun i ansigtet. Og så er det ikke altid at det går væk. Tit og ofte kan det vare helt op til en uge, og den eneste måde, det går væk på, er ved kulde. Derfor bliver jeg  nødt til at sætte mig udenfor, når jeg for eksempel har været i bad, eller om natten, skal jeg sove med vinduet åbent. Det har jeg gjort HVER nat i et år nu, selv når det er pisse koldt udenfor.
Men jeg har heldigvis fundet mirakelmidlet. Elizabeth Arden Eight Hour Creme. Den er fantastisk og meget fed, så man får fedtet hud, hvilket er super godt for min tørre hud, men det giver desværre også mere fedtet hud, men det er intet problem for mig.

Hver aften fjerner jeg make-up (MED VAND – kan ikke tåle make-up fjerner), og så tager jeg creme i ansigtet. Det er mit aller vigtigste hud-tip til jer derude. Pas nu på jeres hud, piger. Drop foundation, brug kun lidt mascara, vask jeres ansigt med koldt vand og sov med en god creme, hvis du har problemer med tør hud, som jeg.

25 kommentarer

  • Laura

    Nu ved jeg selvfølgelig ikke ALT om hudpleje, men et par af de ting du skriver, gør at jeg bliver nødt til at kommentere. 🙂
    Det er ikke nødvendigvis godt at vaske sit ansigt i vand, da der er ting i det vand der kommer ud af hanen (klor f.eks.) som er med til at nedbryde huden naturlige fedtlag. Kender det selv fra når jeg er i bad lang tid, der kan gå mange timer før mit ansigt er sig selv igen, og har desværre ikke fundet nogen creme eller noget, som gør det 100% ok.
    Nu kæmper jeg godt nok ikke selv med allergi, men ved at der er mange allergiere og folk med eksem, som sværger til A-dermas produkter. De kan købes på apoteket, og skulle være helt fri for alt der kan irritere. De har lavet en vaskeolie, som er super god, og ikke efterlader huden helt udtørret som mange andre renseprodukter gør, men fugtet og lækker. Kan anbefale at smøre ansigtet ind i den når man går i bad, og så vaske det af når badet er færdigt, på den måde beskytter du huden mens du bader. De har også en normal ansigtsrens i tyk sæbeagtig form, uden sulfater (mener jeg) som heller ikke udtørrer. Apoteket er venlige til at give prøver.

    Oven i det, er der forskel på om man mangler olie eller fugt i huden, og forskellige cremer derefter. Matas tilbyder jævnligt hudanalyser og apoteket ligeså. For det er ikke sikkert det hjælper i længden at smøre fed creme på huden, hvis den mangler fugt i de dybere lag. Denne creme har hjulpet mig rigtig meget http://www.escentual.com/a-derma/aderma008/ Der er hyaluronsyre i, som binder fugten i de dybere hudlag, og dermed styrker huden på lang sigt. Den fedter ikke, men trænger hurtigt ind, dvs den er god til dagsbrug.

    Håber du kan bruge det til noget. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Så vil jeg så sige, at min familie og jeg igennem de sidste 5-10 år har kæmpet for at finde en creme der passer til min hud, men jeg kan intet tåle. Heller ikke dem du nævner ovenfor 🙂 desværre. Men ellers gode råd! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super gode tips 🙂 Må virkelig komplimentere dig for dine fotos – WAUW! Så smuk!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja B. E.

    Hvor er du dog bare så smuk. Er ihvertfald helt vildt misundelig på dit naturlige kønne udseende. 🙂 bliv ved med at vær’ den du er
    keep working girl!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har også virkelig sart hud og får eksem meget let. Det har været sådan hele mit liv. Men det er dog lykkedes mig at undgå den tørre hud ved brug af Matas ekstraplejende dagcreme uden parfume. Virkelig god og virker i hvert fald for mig! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Det lyder virkelig godt! Man bliver så glad, når man finder noget, der passer til ens hud!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

    Hej Lærke!
    Jeg anvender selv naturlige produkter såsom olie, som stammer fra det holistiske univers. En god regel er at man selv skal lave sine hudplejeprodukter og prøve at undgå at købe cremer da de ofte indeholder flere usunde ting end beskrevet. Et godt tip til din hud er, at blande lidt kokosolie (Urtekram, fås i diverse supermarkeder) med lidt arganolie (fås i Helsekost butikker og online) sammen i din håndflade. Du varmer simpelthen olierne ind i hinanden og smører i ansigtet. Du skal være forsigtig og bruge cirkulære bevægelse. Efter et stykke tid vil dine muskler i ansigtet slappe helt af. Herefter vrider ud en vaskeklud i varmt vand og ligger over dit ansigt i 30 sek. Vask det overskydende olie af. Hvis du følger dette gode råd kan jeg næsten garantere at du slipper for tør hud. Gør det kun hver aften.
    De bedste hilsner fra Astrid

    hudplejerutiner som stammer fra det holistiske univers.
    Hvordan er dit forhold til olie? Et holistisk skønhedsråd til tør hud er at du bruger lidt kokosolie samt lidt arganolie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liv Langvad

    Du har bare det vildeste englelook Lærke. Du er så hjernedød flot altså!!
    Det overrasker mig godt nok at du kan tåle Elizabeth Arden da de produkter jo indeholder parabener og parfume til den helt store guldmedalje. Men når det så er sagt er det da fuldkommen ligemeget hvis det fungerer for dig. For din hud ser jo flawless ud 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie-Oline

    Det her har intet relevans i forhold til indlægget, men hold kæft, hvor er du bare pissehamrende smuk!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hannah

    Det er super gode råd til dem, der ikke har de store hudproblemer… Men jeg har noget der minder om akne, så jeg kan altså ikke undgå foundation…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Foundation gør det desværre kun endnu værre… Da du ikke lader huden få luft

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iben

    Jeg har præcis samme hud som dig (pga jeg har eksem). Jeg hader at gå i bad, tørre hår og andre ting der varmer mit ansigt op. Det bliver helt rødt!
    Men, jeg plejer at åbne vinduer, så der bliver gennemtræk og så simpelthen bare stille mig med hovedet ude af vinduet, indtil min hud har dæmpet sig.
    Meget problematisk og tidslrævende :-).

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Samme her! og jeg har fandeme ondt af dig… det er forfærdeligt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    smuk smuk smuk hud ! og hår! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Brug mandelolie til at fjerne makeup med – både hud og øjne
    Det plejer, er naturligt og fungerer også som naturlig fugt mod tør hud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Louise

    Hej Lærke!
    Altså, du siger du slår ud, når du går i bad osv. Jeg har faktisk en ven som ikke kan tåle vand på sin hud, ja, det lyder virkelig virkelig virkelig mærkeligt, men han kan simpelthen ikke gå i bad i mere end 6 min. ellers hæver hans hud, klør og slår ud. Indtil videre har han ikke rigtig fundet nogen løsning på problemet andet end at tage hurtigt bad, men han har vidst fået ordineret nogen piller eller noget.
    Måske er det noget du burde få undersøgt eller noget…?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Det er varmen, jeg ikke kan tåle 🙁 desværre! Har været til lægen, der kan ikke gøres noget!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helga Andersen

    wow, du har et kønt ansigt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helena

    Men hvad skal man så gøre hvis man har mange bumser, det er jo heller ikke pænt hvis man ikke dækker det? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AND THE WINNER IS........