EN HELT SÆRLIG MILEPÆL - OG NOGET OM MIT NYE HÅR

VEJEN TIL AT BLIVE EN GOD MOR

IMG_6359 IMG_6360
Der er så mange holdninger til, hvad det vil sige at være en god forældre.
Jeg synes selv, jeg er blevet opdraget på absolut bedste vis, af de mest kærlige, kloge, søde, anerkendende forældre i verden, og jeg bliver så stolt, når jeg studerer (pædagog), og finder ud af, at det også bare er det helt rigtige, de har gjort.

Det aller vigtigste for et barn er anerkendelse fra sine primære omsorgspersoner, altså, oftes mor og far. Helst fra alle, faktisk. Affektiv afstemning – altså, at man viser interesse for børnene, man svarer, når de spørger om noget, man trøster, når de græder, og man er dén de har brug for i lige præcis dét sekund, de har brug for én.

Jeg er så absolut ligeglad med, hvem min datter vokser op og bliver – bare hun ved, at vi altid står bag hende, og støtter hende i hendes valg. Man skal også sige fra som forældre. Snakke om tingene, hvis man synes, barnet gør noget, som ikke er i orden. Men aldrig få barnet til at føle sig forkert. Skæld ud har aldrig været min kop te. Muligvis, fordi jeg aldrig rigtig er blevet skældt ud – for hvad nytter det at råbe af et barn og få dem til at føle sig “alene” i verden?

Jeg vil aldrig lade min datter føle, at hun skal passe på mig. Jeg ved at mange børn oplever, at de i en vis grad skal beskytte og passe på deres forældre. Særligt hvis forældrene har været psykisk syge, haft depression eller har lidt af en anden psykisk lidelse, hvor de i en vis grad ikke kunne tage sig af barnet, som før. Det er virkelig dét, der betyder mest. At Lilli skal føle, at det er Kristoffer og jeg, der passer på hende – IKKE omvendt. Nu har vi et barn, og så må vi virkelig tage os sammen. Vi har begge lidt af depression i vores teenage-år. Men når man får et barn er der bare dét ekstra at passe på. Det er jo også en del af det at blive forældre. Nu har man ansvaret for et andet menneske. Et lille, uskyldigt menneske, som vil passes på – ikke passe på. Hun må aldrig føle, at hun skal holde inde med, hvordan hun har det, fordi hun er bange for at vi bliver kede af det.

Lilli skal vide, at hun er elsket – uanset hvad. Fra den dag, jeg føder hende, er jeg sikker på, at hun vil føle det. Jeg vil kigge på hende, smile til hende, snakke med hende, kysse, kramme, putte med hende, uanset hvad. Jeg vil læse for hende, synge for hende, og få hende til at føle sig som en prinsesse.

Og hvor er jeg dog ligeglad med de mennesker, der aldrig er blevet kaldt prins eller prinsesse, og som har så ondt i rø—, fordi de er sikre på, at hvis man kalder et barn prins eller prinsesse, så føler de sig hævet over andre, og at det er usundt for børn at tro at forældrene vil gøre alt for dem, som prinsesser og prinser- Ja for søren – hvis ikke forældrene skulle gøre alt for dem, hvem skulle så? Det er da for pokker forældrenes “job”, at synes, at deres børn er det mest værdigfulde i denne verden?

Jeg er altid blevet kaldt prinsesse, og jeg vil faktisk, bundærligt, indrømme, at jeg er noget af det mest sympatiske og omsorgsfulde på denne jord.

Jeg tror, I forstår, hvor jeg vil hen med dette. Min datter kommer ikke til at mangle kærlighed, det vil Kristoffer og jeg sørge for. Og det ved jeg, vores familier og venner er med til!

28 kommentarer

  • Sofie

    Lærke, tror du helt ærligt, at det med prinsesse kun kan være fordi man ikke er blevet kaldt det selv?
    Jeg er blevet kaldt det af mange i min (yderst velfungerende) familie, og jeg hader det og har altid hadet det. Jeg synes det er grimt. Ligesom nogle ikke kan lide “tullermus”, “musse” eller whatever. Det skurrer i mine ører – ordet, ikke meningen bag.

    Jeg er i øvrigt også et ganske omsorgsfuldt, helstøbt menneske, der lever af at yde omsorg for andre.
    Jg synes desværre, du er ret fordomsfuld her, og det er virkelig ærgerligt, fordi du normalt er så velreflekteret, og virkelig har ændret et par fordomme jeg havde om SÅ unge forældre. Desværre kom tanken om disse fordomme lige midlertidigt tilbage med dette indlæg.
    Nemlig at man har svært ved at rumme at andre har andre holdninger, når man er meget ung..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Lige præcis dette er jo på ingen måde for at være fordomsfuld, men netop fordi jeg så op til flere artikler om emnet, den sidste måneds tid. Jeg tror faktisk at du har misforstået det fuldstændig 🙂 Jeg forklarer jo bare, hvordan jeg i længden vil gøre, for at MIN datter vokser op og får et godt liv – som jeg selv har haft på mange måder.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Der er forskel på st ville hjælpe dem og gøre alting for dem også rent faktisk fx lave alle deres lektier, tror på msn skal hjælpe dem på vej til at blive selvstændige individer som kan træffe svære valg og det gør msn netop som du skriver ved at snakke og lytte til dem . Få del til at føle at det de tænker og føler ikke er forkert men er i orden. Om msn så vil bakke op om alt eller forsøge at hjælpe dem i en anden retning er jo noget andet.

    Dog vil heg fortælle man har mange ideer om hvad msn vil når man er gravid, det er ikke nødvendigvis så let, når du for 7, dag i træk kun har sovet 2-4 timer ikke nødvendigvis sammenhængende, en kæreste der måske skal til eksamen. Det er der det st være forældre skal stå sin prøve. De dage hvor alt er godt og msn har sovet, er det “verdens letteste” ting at være forældre.

    Jeg er gået ind i min barsel med den holdning vi herhjemme skal nyde den, jeg er sammen med min søn hver dag. Jeg skal ikke sørge for her er skinnende rent og alt tøjet er vasket, det kan vi gøre i fællesskab. Min søn er ikke kommet til verdenen for at underholde sig selv og mit sp har det perfekte hjem set udefra.

    Nyd din barsel, stress ikke over hun måske piver en dag, hun kan jo også bare have en “dårlig” dag. Nyd den, det dem bedste tid i verdenen. I min overbevisning endnu mere hvis ikke du skal stresse fra a til b konstant. – tror også det er en god mor, som bare tager den tid ting tager.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jeg ved godt, at jeg jo slet ikke ved, hvad der venter mig. Men indlægget er også mere overordnet. I længden er det jo sådan, jeg synes, alle burde være mor. Men der er selvfølgelig dage, hvor man må gå på kompromis, og bare sige “Puha”, og lade tingede komme, som de kommer…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Åh gud. Synes det er rigtig fint at du har alle disse forestillinger om hvordan du gerne vil være som forældre – dette er kun sundt, og synes egentlig også du plejer at lyde ret fornuftig – men hold nu op hvor får du fremstillet dig selv på en yderst uheldig måde i dette indlæg.
    For mig fremstår det (i dette indlæg), bundærligt, som om du er forkælet, og meget snæversynet i forhold til netop den opdragelse dine forældre har givet dig, og den opdragelse du ønsker at give din datter. Ja rent faktisk nævner du jo, at dine forældre har gjort det på den helt rigtige måde – de har endda kaldt dig prinsesse. Synes dine refleksioner virker meget barnlige, og det er her rigtig tydeligt at du selv til dels stadig er et barn. Jeg tvivler på ingen måde på, at dine forældre har været, og at du selv vil blive rigtig gode forældre med sunde værdier – ingen tvivl om det – men synes du burde reflektere over den selvhøjtidelighed der skinner igennem i dette indlæg. Ja – janteloven længe leve. Det er rigtig let at komme med alle mulige idéer om hvordan verden hænger sammen og pege fingre af andres opdragelse, men dette er bare ikke altid en fair anskuelse at gøre sig. Børn er forskellige, har forskellige behov, skal håndteres på forskellige måder, og det synes jeg du glemmer i dette indlæg. Jeg tror, jeg kan se det budskab du ønsker at komme ud med – men synes du formidler det på en uheldig måde.

    Jeg glæder mig til at følge din udvikling når du bliver forældre, og se om de forestillinger du gør dig nu vil holde ved 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Haha, hvor er det dog vildt at indlægget bliver misforstået sådan! Kan slet ikke forstå, hvordan du kan skrive det med at mine refleksioner er barnlige – det er jeg virkelig dybt uenig i. Jeg synes det er fantastisk, hvis man allerede nu har gjort sig forstillinger om, hvordan man vil være mor – UANSET hvordan man vælger at gøre det. Jeg skriver jo bare, hvordan JEG vil gøre – for det er jo lykkes for mine forældre, og de har virkelig, virkelig fået to MEGET forskellige børn, min søster og jeg.

      Du har ret – alle børn er forskellige, og skal dermed behandles forskelligt (Jeg er ved at uddanne mig til pædagog, og jeg har fået 12 for min seneste opgave om netop dette emne, så man skulle tro, jeg faktisk vidste lidt om det, he he.) Men én ting gælder altså for ALLE. Og det er, at et barn ikke kan leve uden kærlighed, at det har brug for anerkendelse og sine forældre – netop som jeg har skrevet.

      Jeg kan virkelig ikke sætte mig ind i, hvordan du har misforstået indlægget så grusomt, for jeg synes det er det stik modsatte af at være barnlige udtalelser.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstinr

    Enig alle burde være gode mødre.
    Du vil opleve der er meget stor forskel på hvordan man er mor. Nogle synes det er irriterende når deres børn vågner 2 gange om natten, men man kan jo ikke fortælle eller tvinge sit barn til at sove mere. Samtidig kan man heller ikke forvente at de underholder sig selv i flere timer ad gangen.
    Er ikke i tvivl om du bliver fantastisk mor og har den rette indstilling., Det er den jeg ville ønske flere havde.
    Jeg synes det er svært at være mor i min mødregruppe hvor folk brokker sig over, at børnene vågner flere gange om natten, hvor min holdning er det er da træls men jeg kan jo ikke gøre andet end at grine af hele situationen. For med smil på læben kommer man længst.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Det er jeg glad for, du ikke er i tvilv om! Jeg tror dette indlæg er blevet ret misforstået derude, men godt du har forstået det!. Jeg skriver jo bare, hvordan jeg vil gøre, for at blive en god mor.

      Du har så meget ret 🙂 God aften<3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeanne

      Hej Lærke

      Her må jeg altså tilslutte mig den tidligere kommentar om, at det desværre ER meget fordomsfuldt at direkte skrive, at folk der er imod at kalde børn for prinser og prinsesser bare har ondt i røven. Den sætning er nok en af de mest dømmende sætninger, jeg har læst fra dig – så kan du mene, hvad du vil (og det har du ret til), men prøv lige at tænk på dine læsere… tror der er mange, der føler sig truffet her – deriblandt mig selv.

      Jeg er blevet kaldt prinsesse som barn, og hader det i dag som pesten. Jeg kunne aldrig drømme om at kalde mine egne børn noget lignende, men af helt andre grunde, end den, du beskriver. Tror ikke på, at børn, der kaldes prinser eller prinsesser føler sig hævede over andre, men jeg synes derimod, det er at kaste unødvendige kønsroller ned over hovedet på bitte små børn, der ikke engang aner, hvem de selv er. At være en prinsesse bliver set som noget feminint, forsigtigt og lyserødt – bevares, Disney gør da sit for at gøre deres prinsesser mere nutidige, men jeg venter endnu spændt på den korthårede prinsesse, der IKKE vil giftes med en mand, men hellere spille fodbold med en frø.

      Klæder man samtidig sine pigebørn udelukkende i sart lyserød og lilla (og omvendt for drenge), står jeg helt af på den.

      Nu håber jeg ikke, at du føler dig truffet over min kommentar, men blev altså lige nødt til at komme med min mening til dit indlæg. Jeg ser på ingen måde skævt til de forældre, der vælger at kaldes deres børn prinser og prinsesser og klæde dem i “kønnenes” farver; det må man sgu selv om, og vi kan jo ikke alle sammen rende rundt og få kønsforvirrede børn, som mine måske engang bliver. Burde muligvis flytte til Sverige.. 😉 Forældre skal gøre, hvad de vil, klæde deres børn i de farver, de synes er søde og kalde dem, hvad de synes passer til deres børn. Jeg må blot melde mig uenig i kønsfarver og prinser og prinsesser.

      Jeanne (OGSÅ pædagog)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jamen hvis du ikke tror det, så burde du heller ikke føle dig truffet. Som skrevet i en tidligere kommentar, så er det egentlig mest et modsvar, på flere artikler, jeg har læst i løbet af den sidste måned – som jeg synes virkede yderst ubegavede 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeanne

      Selvom jeg skriver og mener, at folk må mene hvad de vil, ændrer det jo ikke på den måde, jeg føler, når jeg læser indlægget – og må indrømme jeg følte, og stadig føler mig, truffet ved sådan at blive generaliseret. Også selvom du nu skriver, at det er modsvar til en række artikler 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Det er jeg ked af 🙂 Men jeg håber, at du ved min kommentar før, også forstår, at jeg ikke skrev noget af det for at ramme nogen. Blot et indlæg om, hvad jeg ønsker at gøre, som mor. God aften <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeanne

      Og undskylder lige for, at min kommentar er sendt ca. 1000 gange og også en enkelt gang i min kærestes navn – den blev ved med at melde fejl på siden, så prøvede lige lidt forskelligt for at få den igennem 😀 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanne

    Hej Lærke

    Her må jeg altså tilslutte mig den tidligere kommentar om, at det desværre ER meget fordomsfuldt at direkte skrive, at folk der er imod at kalde børn for prinser og prinsesser bare har ondt i røven. Den sætning er nok en af de mest dømmende sætninger, jeg har læst fra dig – så kan du mene, hvad du vil (og det har du ret til), men prøv lige at tænk på dine læsere… tror der er mange, der føler sig truffet her – deriblandt mig selv.

    Jeg er blevet kaldt prinsesse som barn, og hader det i dag som pesten. Jeg kunne aldrig drømme om at kalde mine egne børn noget lignende, men af helt andre grunde, end den, du beskriver. Tror ikke på, at børn, der kaldes prinser eller prinsesser føler sig hævede over andre, men jeg synes derimod, det er at kaste unødvendige kønsroller ned over hovedet på bitte små børn, der ikke engang aner, hvem de selv er. At være en prinsesse bliver set som noget feminint, forsigtigt og lyserødt – bevares, Disney gør da sit for at gøre deres prinsesser mere nutidige, men jeg venter endnu spændt på den korthårede prinsesse, der IKKE vil giftes med en mand, men hellere spille fodbold med en frø.

    Klæder man samtidig sine pigebørn udelukkende i sart lyserød og lilla (og omvendt for drenge), står jeg helt af på den.

    Nu håber jeg ikke, at du føler dig truffet over min kommentar, men blev altså lige nødt til at komme med min mening til dit indlæg. Jeg ser på ingen måde skævt til de forældre, der vælger at kaldes deres børn prinser og prinsesser og klæde dem i “kønnenes” farver; det må man sgu selv om, og vi kan jo ikke alle sammen rende rundt og få kønsforvirrede børn, som mine måske engang bliver. Burde muligvis flytte til Sverige.. 😉 Forældre skal gøre, hvad de vil, klæde deres børn i de farver, de synes er søde og kalde dem, hvad de synes passer til deres børn. Jeg må blot melde mig uenig i kønsfarver og prinser og prinsesser.

    Jeanne (OGSÅ pædagog)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christian

    Hej Lærke

    Her må jeg altså tilslutte mig den tidligere kommentar om, at det desværre ER meget fordomsfuldt at direkte skrive, at folk der er imod at kalde børn for prinser og prinsesser bare har ondt i røven. Den sætning er nok en af de mest dømmende sætninger, jeg har læst fra dig – så kan du mene, hvad du vil (og det har du ret til), men prøv lige at tænk på dine læsere… tror der er mange, der føler sig truffet her – deriblandt mig selv.

    Jeg er blevet kaldt prinsesse som barn, og hader det i dag som pesten. Jeg kunne aldrig drømme om at kalde mine egne børn noget lignende, men af helt andre grunde, end den, du beskriver. Tror ikke på, at børn, der kaldes prinser eller prinsesser føler sig hævede over andre, men jeg synes derimod, det er at kaste unødvendige kønsroller ned over hovedet på bitte små børn, der ikke engang aner, hvem de selv er. At være en prinsesse bliver set som noget feminint, forsigtigt og lyserødt – bevares, Disney gør da sit for at gøre deres prinsesser mere nutidige, men jeg venter endnu spændt på den korthårede prinsesse, der IKKE vil giftes med en mand, men hellere spille fodbold med en frø.

    Klæder man samtidig sine pigebørn udelukkende i sart lyserød og lilla (og omvendt for drenge), står jeg helt af på den.

    Nu håber jeg ikke, at du føler dig truffet over min kommentar, men blev altså lige nødt til at komme med min mening til dit indlæg. Jeg ser på ingen måde skævt til de forældre, der vælger at kaldes deres børn prinser og prinsesser og klæde dem i “kønnenes” farver; det må man sgu selv om, og vi kan jo ikke alle sammen rende rundt og få kønsforvirrede børn, som mine måske engang bliver. Burde muligvis flytte til Sverige.. 😉 Forældre skal gøre, hvad de vil, klæde deres børn i de farver, de synes er søde og kalde dem, hvad de synes passer til deres børn. Jeg må blot melde mig uenig i kønsfarver og prinser og prinsesser.

    Christian (OGSÅ pædagog)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      – og så vil jeg lige tilføje, at man selvfølgelig skal se på sine børn, og vurdere, om de føler sig truffet, når man kalder dem, hvad man nu kalder dem. Nogle kan ikke lide at blive kaldt “skat” – og så man man altså lytte på barnet, og kalde det noget andet i stedet. Når de er helt små – uden sprog, kan man jo ikke vide, om de kan lide at blive kaldt prins eller prinsesse – så der kan man jo gøre, hvad man lyster – men så snart barnet selv udvikler et sprog, og kan fortælle, hvad de kan og ikke kan lide, enten verbalt ELLER non-verbalt, så skal man jo til hver en tid lytte til hvad BARNET ønsker.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Med al respekt, så er det altså MEGET nemt at fortælle, hvordan man vil være som forælder, når man ikke har børn endnu. Ja, børn skal elskes og anerkendes. Og nej, jeg synes ikke, skæld ud er godt. Men du virker utroligt hellig i dette indlæg, og jeg har svært ved at tro, at du selv kan leve op til de idealer, du stiller. Synes nemlig allerede, du flere gange gennem graviditeten har sat dig selv før din datter. Fx ved at vælge at farve hår, selvom man VED, at det skader. Forstår personligt ikke, at man ikke kan sætte sig selv lidt mere til side i de 9 måneder. Så tror jeg, man får svært ved også at “ofre” sig selv på andre væsentlige punkter, når barnet først er kommet til verden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Der tror jeg slet ikke du har ret 🙂 Jeg tror ikke det er svært at leve op til de idealer. Jeg tror simpelthen det er et spørgsmål om, hvem man er! Jeg har jo ikke skrevet, at jeg aldrig vil være mega-træt eller have lyst til at tude dagen lang, fordi min datter græder. Jeg har skrevet ting, som jeg er HELT sikker på, jeg vil kunne opfylde. Og hey, det kender jeg mange, som har gjort. For eksempel mine egne forældre. Nu skal man ikke gøre ting værre og sværere end de er!

      Men det er jo sådan det er – forskellige mennesker – forskellige holdninger 🙂 Forresten så ved man faktisk ikke om hårfarve skader – hvis man vidste det 100% havde jeg jo aldrig gjort det. Og jeg gjorde det jo kun fordi jeg fx. kun skulle have striber, som ikke rør hovedbunden overhovedet, og at jeg aftalte med min frisør, at der skulle være god udluftning imens. Men sådan er vi så forskellige. Jeg synes slet ikke at det kan sammenlignes, hehe 🙂

      God aften!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • kirstine

    Jeg bliver helt ked af det på dine vegne, når jeg læser folk misforstår prins eller prinsesse. For tror også de fleste forældre også lige efter børnene er født, fortæller dem hvor smukke og vidunderlige de er.

    Mit barn skal nok få lov at gå med neglelak hvis han vil, men han også min prins og han er også mit vidunder. Inngen skal tage det fra ham, men dermed ikke sige jeg ikke acceptere ham hvis han ønsker at gå i lyserødt. Jeg går dog ikke ud fra dag 1 og køber ham en dukke, men derimod har jeg da købt biler til ham.

    Kald hende endelig prinsesse, det er der sgu næppe nogen der har taget skade af. Hvis er det fordi forældrenene ikke har lært dem at handle på deres følelser.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dagmar

    Hey lærke 🙂

    Bare et lille input: Der kommer en tid, hvor børn begynder at ‘teste’ deres forældre – hvor langt skal jeg gå, før far bliver gal; hvor længe skal jeg tigge, før mor giver efter, o.s.v… Lige der, hvor børnene forsøger at bytte om på, hvem der har kontrollen i familien, er det nødvendigt at være bestemt (og tro mig, det er meget sværere end det lyder – f.eks. når ens barn begynder at skrige inde i en butik, får at få et bestemt stykke legetøj).
    Og angående det, at der kommer en tid, hvor børn vil forsøge at få en op i ‘det røde felt’: Man kan ikke se ned på forældre, der falder i raseri-fælden – det er jo der, barnet, i den situation, forsøger at presse en ud i – for det er menneskeligt, at falde deri, uanset, hvem man er. Barnet gør jo, med vilje, noget forkert, så skal man forsøge ikke at synke på barnets niveau, og fastholde sin voksenrolle, ved at sætte sit barn på plads ved at holde hovedet koldt, og vise i ens kropssprog og en rolig stemme, at du godt ved, hvad barnet prøver på – du har jo prøvet det selv engang – og at du ikke falder for de kneb. Hvis barnet ikke giver op, og bliver ved med at skrige, slå, tale grimt eller noget andet, så kan man f.eks. stille og roligt føre det ind på dets værelse, og forklare ‘jeg forstår godt, hvorfor du handler som du gør, men det du gør, er altså forkert, og det ved du måske godt.’ Det er slet ikke så enkelt, men bare for at pointere, at barnet ikke skal føle sig selv forkert men at deres handling er forkert, og at det gør andre kede af det.
    Jeg kunne blive ved, men nu må jeg lige tage en slapper, hehe…

    Ha’ det godt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna K

    Med kærlighed kommer man sgu langt. Og med den kærlighed du allerede nu udviser for dit barn, er jeg sikker på, du bliver en rigtig god mor.
    Der er så ærgerligt, at der er så mange mennesker, der har behov for at ytre sig negativt til et indlæg som dette, som på ingen måde lægger op til det. Du skal være mor forfanden! Og du vil gøre alt for dit barn, på den måde som du finder bedst – længere er den ikke 🙂

    STORT tillykke med din kommende datter. Og masser af kærlighed til dig <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      DEJLIG, DEJLIG kommentar! Mange tak, det havde jeg brug for! Var sgu blevet helt ked af det, efter alle de negative kommentarer!

      Kærlighed til dig også! Og hav en skøn aften <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sille

    Åh, jeg gad ikke engang læse alle kommentarerne igennem, jeg synes godt nok det er en negativ stemning der bliver lagt.
    Der var dog en der fangede mig: At det er nemt at snakke om at være forældre før man var blevet det, at du virkede hellig og at det at farve sit hår er at sætte sig selv først.
    Jeg er ikke selv hverken gravid eller mor, men jeg glæder mig til at blive det – Bortset fra en ting: Hold nu op, hvor må man skulle lægge øre til megen kritik konstant! Og ikke bare kritik som “du har brugt for kort tid og derfor skrevet en dårlig opgave”, men “du har farvet dit hår og derfor er du en dårlig, egoistisk mor”. Øv, hvor er det altså tarveligt. Jeg ved det er en gammel floskel, men min mor røg 30 Prince om dagen da hun var gravid med mig, og jeg er blevet både sund og sød. Selvfølgelig skal man ikke ryge under sin graviditet, men min pointe er: Man ved ikke alting. I 70’erne vidste man ikke rygning skadede et foster. Alle mødre ved ikke hvordan andre mødre skal opdrage deres børn. Eller om de må bruge hårfarve når de er gravide.
    Skal vi ikke bare glæde os over hvor fantastisk det er at vi har evnen til at sætte de her små fantastiske mennesker i verden, og give dem al den kærlighed de overhovedet kan rumme? For det er som du pointerer Lærke, nemlig det vigtigste! Kærlighed og anerkendelse og alt det der hører med.
    Og jeg er sikker på, uden at kende dig, at du bliver en helt fantastisk mor! Med flot hår. Der måske – gisp! – brænder lasagnen på engang imellem og giver din datter sokker på der ikke matcher. Det er sgu okay.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Hvor er du dejlig. Og du har så meget ret! Skidt pyt med det andet! Det vigtigste er jo kærlighed. Og sådan vil det altid være, i mit hoved!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Hold da op. Jeg havde egentlig sat mig for at læse alle kommentarerne, men opdagede undervejs, at der altså er kommet en del af dem herinde, så det blev vist kun til halvdelen –

    Jeg tror, at problemet her opstår i, at du er så intelligent og eftertænksom ung pige, at dine læser måske ind imellem tillægger dine ord mere “værdi” end det var tiltænkt fra din side af.
    Du har trods alt fat i den lange ende. Der er mennesker der aldrig er blevet kaldt prins eller prinsesse som barn, som måske dermed ikke bryder sig om disse kælenavne i dag. Netop fordi de er opfostret af forældre, der formentlig heller ikke har været fortalere. Det eneste der er, at du ikke lige får nævnt, at der også er dem for hvem det ikke er sådan, fordi du netop har nogle specifikke artikler i tankerne – Og det er okay. Det burde enhver fornuftig læser selv kunne tænke sig til.

    For mig at se, der gør du det godt. For mig at se, er du alt andet end barnlig og kommer med alt andet end barnlige udtalelser. Jeg ser istedet en ung pige, der glæder sig til sin kommende mor-rolle, og som går ind i det med den rette indstilling. Du ved, at du ikke kan vide hvad der venter dig, men du ved også med hvilken indstilling du har tænkt dig at forsøge at gribe det an, fra du har din datter i armene. Mange tænker aldrig dertil. Mange står pludselig med en kæmpe overraskelse i armene og opdager først der, hvad det egentlig er de har “sat” sig selv i. Jeg tror på, at du og din kæreste får et rigtig godt forældreskab og at Jeres datter får en dejlig opvækst. Det kan kun glæde mig, at hun har al den kærlighed i vente og at nogen vil elske hende så betingelsesløst, at de mener hun er det mest fantastiske i verden og ønsker at kalde hende deres prinsesse. For det er intet andet end kærlighed – Og hvem har nogensinde taget skade af det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      <3 tak, og hvor har du dog ret! Hav en dejlig dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN HELT SÆRLIG MILEPÆL - OG NOGET OM MIT NYE HÅR