DET VIDSTE DU NOK IKKE OM MIG

GRAVID 34+0

IMG_0016IMG_0016
85% af min graviditet er nu overstået, og der er kun 6 uger til termin. 35. uge er netop gået igang! Faktisk er der kun 42 dage, og altså lidt under halvanden måned tilbage. Jeg troede vitterligt ALDRIG, at jeg skulle nå hertil. I denne uge er babys lunger nogenlunde færdigudviklede, og hvis jeg gik i fødsel nu, ville man ikke forsøge at stoppe fødslen.

Stadig ingen strækmærker – kun på brysterne, som i øvrigt er ret godt fyldt med mælk. Der kommer faktisk mælk ud af dem hver dag, og der har der gjort de sidste 3 uger. Bare en smule. Jeg er begyndt at få godt ondt i ryggen, men det er der altså ikke noget at sige til, når man ser min krop, som nærmest ligner sig selv, bare med lidt ekstra fedt på kroppen – og en kæmpe bule på maven.

Kristoffer og jeg var til fødselsforberedelse i tirsdags. Vi har faktisk været på rigtig mange af sådan nogle kurser, for at forberede os på bedste vis, men mange af de ting, der blev sagt, vidste vi jo allerede. Men selve fødselsforberedelsen var spændende, da ingen af os vidste særlig meget om selve fødslen.

Jeg er nu helt sikker på, at jeg aller helst vil føde i vand. På den måde kan jeg selv tage imod hende, og det lyder bare som sådan en rar fødselsoplevelse. Men jeg har stadig ikke sat mig fast på, at det altså bare er sådan, det SKAL være. For jeg ved jo ikke, hvordan jeg kommer til at reagere, når jeg først går i gang, og derfor kan det være, planerne ændrer sig. Og det gør ikke spor. Det skal jo være en god oplevelse!

Jeg er virkelig begyndt at gøre mig en masse tanker om fødslen, og jeg er faktisk helt vildt spændt. Jeg glæder mig, men jeg er selvfølgelig også nervøs for om alt går som det skal.

Lilli har rykket sig. Hun har så fint ligget med hovedet nedad, siden uge 27, og jeg troede faktisk at hun havde lagt sig fast, da min mave sad meget lavt for nogle uger siden. Men nu er hun rykket op igen, og min mave ser helt deform ud. Derudover gør det mere ondt, når hun bevæger sig. Så jeg håber lidt, at hun snart rykker ned i bækkenet og sætter sig fast.

4 kommentarer

  • Ih hvor bliver det altså spændende! Har fulgt med dig i flere år, selvom det først er nu jeg kommer igang med at kommentere. Men så spændende at følge dig i dit graviditetsforløb!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Jeg vil spare

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Jeg vil spare dig for min fødsels historie, men jeg har alligevel en velmenende information som jeg godt kunne have ønsket mig. Jeg fødte for 5 uger siden og har nok synes, at folk omkring mig havde tegnet et meget lyserødt billede af, hvad det vil sige at føde – formegentlig for ikke at gøre mig nervøs. Men alligevel har jeg det bedst med ærlighed og sandheden så jeg på den måde kan forberede mig.
    Fødsel er jo en blanding af en virkelig god oplevelse og alligevel også (ihvertfald for mig) den hårdeste dag (38 timer her) man kommer ud for. Man testes på alle parametre – psykisk og fysisk! Jeg havde af min omgangskreds fået af vide at udvidelsesfasen klart var værst hvilket den på mange måder nok også var samt at man virkelig bare nød når man endelig kunne presse. Jeg var bare blevet forskånet for at vide, hvor mange smerter der egentlig er forbundet med at føde hovedet. Her mener jeg den svien der opstår når hovedet står dernede. Jeg fik en chok og gik faktisk i panik på fødestuen fordi det sådan kom bag på mig så jeg synes det havde været rart, at være bedre forberedt på netop dette. Nu skal det så også lige nævnes at min søn blev taget med hård kop så min hud havde ikke nået at udvide sig. Det har formegentlig også en del at sige.
    Og så har jeg erfaret at de helt unge piger jeg kender der har født har nemmere ved det end os i slut 20’erne og opefter 🙂 Al held og lykke!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET VIDSTE DU NOK IKKE OM MIG