OUTFIT 23/10

LIKE AN ANIMAL

Skærmbillede 2013-10-21 kl. 21.25.25
D
a jeg stadig kører læserens måned på bloggen, tænkte jeg, at jeg ville lave endnu et indlæg af jeres ønske. Jeg blev nemlig spurgt, hvad mit forhold til dyr var, og hvordan, jeg ville style et dyreprints-look.

Jeg elsker dyr. De fleste af dem, ihvertfald. Har haft katte hele mit liv, indtil for cirka et år siden, hvor mine to katte blev aflivet, grundet sygdom. Mit yndlingsdyr er en giraf, og det har det været så længe jeg kan huske. Jeg har aldrig været særlig vild med hunde, da jeg har haft mange ubehagelige oplevelser med alt for voldsomme og gøende hunde, som lille. (det tror jeg de fleste har).
Mit forhold til pels er egentlig meget simpelt: jeg synes det ser pisse flot ud. For at meste ihvertfald. Det er ikke mig, der slagter dyrerne, og jeg synes selvfølgelig, at det er helt sindssygt og forfærdeligt, mange af de måder det bliver gjort på, men ærlig talt kan jeg jo ikke gøre noget ved det. Jeg har selv en pels, som jeg har arvet fra min oldemor, vidst nok, og den er virkelig, virkelig smuk.

Jeg synes det er for fedt, hvis man kan rocke dyreprints-looket, som jeg har kreeret ovenover. Elsker at køre stilen helt igennem, men desværre har jeg ikke selv noget lignene. Sæt to er ret læder-agtigt, og jeg eeeelsker det.

Alt i alt: De dyr, der er stille og fredelige, elsker jeg. De er godt selvskab, de snakker ikke, men alle de katte, jeg har haft, har alligevel altid “været der for mig”, har jeg følt. Det lyder dumt, men sådan er det altså.

Håber jeg fik besvaret jeres spørgsmål, god torsdag xx

45 kommentarer

  • stella

    ”Det er ikke mig, der slagter dyrerne, og jeg synes selvfølgelig, at det er helt sindssygt og forfærdeligt, mange af de måder det bliver gjort på, men ærlig talt kan jeg jo ikke gøre noget ved det.” Du kan ikke gøre noget ved det, nej. Men i det at du køber pelse, skind -og lædervarer, så støtter du jo industrien og dermed dyremishandling?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jeps…

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      Du gør dig selv til grin, Lærke! Du fremstår så ufatteligt uvidende i indlæg som disse!

      Når du køber/bruger pels (ny eller genbrugt), så støtter du dét, at dyr får deres pels flået af – i mange tilfælde mens de stadig er levende. Prøv lige og forestil dig det!

      Absolut ingen respekt herfra!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jeg er faktisk ikke særlig uvidende med hensyn til lige netop nette emne, da jeg har lavet op til flere projekter om dette. Men det kan da godt være, der virker sådan. Som sagt: jeg har kun 1 pelsjakke, og det er én, jeg har arvet fra min farmor.Jeg støtter jo ikke måden det bliver gjort på, men jeg skriver også bare, at jeg synes pels er noget af det smukkeste. Jeg er selv indehaver af massere af lædervarer, og det tror jeg virkelig 90% af mine læsere herinde har. Men det er fint hvis du ikke har respekt for mig og for min holdning til dette, vi kan jo ikke alle være enige 🙂 Knus og god aften.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Madeleine

      Lærke gør sig på ingen måde til grin. Det klarer i to (stella og anne) til gengæld super godt. Lærke har jo blot sin egen mening. Og som hun selv siger, er pelsen et arvestykke, der helt sikkert har sin historie bag. Arvestykker bør aldrig kritiseres, slet ikke når i ikke kender historien.
      Tusind tak til dig, søde Lærke, for altid at ytre din holdning og gøre din blog så skøn og personlig. Love it!
      Knus og kærlighed til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Knus og kærlighed right back at ya! KYS <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • S

      Hvorfor skal det gøres til noget forfærdeligt at man ikke er enig med en blogger.. Jeg synes Lærke er hammer dygtig.. Men det sku korrekt at hun lyder hammer uvidende og fratager sig alt ansvar. Anne siger jo bare hvad sådan et indlæg får Lærke til at lyde som.. Ikke at hun er det. Så slap nu af. Alle ved at der er forskellige holdninger til den konflikt. Må Lærke jo også have vidst da hun lavede indlægget

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Line

      “Når du køber/bruger pels (ny eller genbrugt), så støtter du dét, at dyr får deres pels flået af – i mange tilfælde mens de stadig er levende. Prøv lige og forestil dig det!”
      Hvad er det for noget sludder!? Jeg synes, I pelsmodstandere falder fladt på røven og bruger argumenter, er er lodret forkerte. Du henviser til en video som er gammel og som intet har med pelsindustrien i dag at gøre. Jeg kan fint respektere, at du siger nej til pels – men du skal ikke bruge løgne som argumenter og da slet ikke for at give os andre dårlig samvittighed for at sige ja til pels.

      Hakuna matata!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      Jeg har ikke henvist til nogen video, men det kan jeg godt: http://vimeo.com/71511124
      Se den, hvis du tør. Hvis det her ikke rører dig som menneske, så synes jeg, der er noget helt galt med dig..

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Har jeg på noget tidspunkt sagt, at jeg ikke bliver rørt af at se sådan en video? Jeg er jo et menneske. Men i mine øjne, så er det, at folk nærmest sviner folk til, der går med pels, helt forfærdeligt. For igen: I mine øjne er vi mennesker vigtigere end dyr. Yes, I fucking said it. Vi har faktisk følelser, modsat dyr. Ja, de har da også følelser, men på ingen måde på samme måde som mennesket. Jeg synes vi alle skal starte med at behandle hinanden ordentligt, før vi går på dyrenes side.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • s

    Ahhh… den måde at sætte det op på? “Det ikke mit problem”…. Den holder sku ikke rigtig 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Jeg har det meget på samme måde som dig, tror jeg. Hvis man spiser kød, så mener jeg ikke man kan tillade sig at kommentere på folk der går med pels. Jeg synes pels er så smukt, og fedt at du tør at stå frem med din egen holdning 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Præciiiiiiiiis! Tak for det, søde 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • stella

      Der er stor forskel på at spise kød og gå med pels. Kød kan du købe økologisk, og dermed støtte at dyrene har nogen ordentlige levevilkår. Det er sjældent at du ved hvilke vilkår dyrene har levede under når du køber pelsvare osv.. Erko er det et super dårligt argument og bruge 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Okaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • stella

      Åh gud. High five for dine gode svar! Ha…

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jo tak 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte

      Undskyld Stella, men bruger du make-up? hvad med sæbe, rengøringsmidler, parfumer etc. Ejer du en uldsweater? Er der dyn i din pude? Når du er syg, får du så medicin?

      Prøv at genovervej din personlige dyreetik, før du hagler ned på andre.

      God aften.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Tommel-up-smiley 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • stella

      Undskyld Ditte, men jeg har på intet
      tidspunkt nævnt at jeg ikke selv går med
      pels, læder, makeup eller andre former
      for varer. Jeg er selv stor fan af disse varer.
      Jeg pointere blot at dét Lærke skriver i sit
      indlæg er dybt mærkeligt og rigtig dumt.
      Og det er det – jo. Så drop jeres bitcheri
      og håndter istedet lidt negativ respons
      på en pæn måde.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Hvor er det fedt, at du står frem med din egen holdning! 😉

    Jeg har tænkt på noget.. Hvordan er det, at være startet på HF, og hvad synes du om det hele? Både fagligt og socialt 🙂 Jeg overvejer nemlig selv at tage en HF, så jeg tænkte, at det kunne være fedt, at høre din mening om det og komme lidt tættere ind på det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Mange tak 🙂 Jeg elsker HF – det er nok nærmere Haslev gymnasium og hf, jeg elsker – samt min søde og dejlige klasse. Niveauet er fuldstændig lige så højt på HF som på stx fra min side. Jeg har jo gået over halvandet år på stx, og jeg synes bestemt, at vi lærer det samme på hf. Men jeg lærer 100000 gange mere på HF, fordi jeg endelig går på et fantastisk gymnasium! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • t

    Hej!
    Du lagde i går (tror jeg) en video ind på insta om at du var begyndt at træne igen og kunne se du havde skrevet om hvad det var for nogle øvelser du lavede, men da jeg ikke kan finde den igen vil jeg bare lige høre hvad det var for nogle øvelser, da jeg godt kunne tænke mig at bruge dem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • tulle

    Jeg har set en video inde på din insta, men kan ikke finde den igen, det var en hvor du træner, det var hvis i går du lagde den ind, og ville egentlig bare vide hvad det var for nogle øvelser du lavede?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jeg laver mavebøjninger, rygstrækninger, danser, hulahopper, squatter 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      og armbøjninger

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jeg laver mavebøjninger, rygstrækninger, danser, hulahopper, squatter.. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Lærke. Du er helt i din ret til at have din mening, og folk er helt i deres ret til at have deres mening.
    Men jeg synes simpelthen, du må lære, at når man har en blog, hvor man stiller sine holdninger og sit liv til skue for hele verden, så kommer der positiv såvel som negativ respons på det.

    Jeg synes, du er meget negativ, når folk kommenterer, at de er uenige med, hvad du skriver. Hovedsagen er, at alle mennesker er forskellige og har forskellige meninger, og det må vi bare acceptere. Ligesom dine læsere må acceptere, at du har den holdning til pels, som du har, må du acceptere at deres holdning.

    Jeg synes tit, du går i forsvarsposition, fremfor at tage imod kommentarer med åbne arme og åbent sind.
    Stå fast ved dine meninger og tillad andre at gøre det samme!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jeg er skam ikke negativ i mine svar, men hvad skal jeg svare, hvis folk er uenige? ok – super, tak for dit svar?? Jeg prøver faktisk at svare alle, uanset om det er ris eller ros, men jeg ser ikke nogen grund til ikke at svare, som jeg gør. Det synes jeg selv er en fin måde, når jeg holder det i en sober tone (til forskel fra mange af dem, der kritiserer), og jeg skriver ovenikøbet smileys og alt muligt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christine Andersen

      Generelt svarer du mega flabet hvis man ikke er enig med dig…

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Flabede kommentarer får flabede svar 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Olivia

      Så det at give konstruktiv kritik er at være flabet? Jeg er enig i det Christina skriver, synes virkelig ikke at du har en ordentlig tone mod dine læsere…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liv

    Jeg elsker læder. Jeg ELSKER pels. And so be it.
    Ja jeg synes bestemt mishandlingen er grusom, men det ændrer ikke min forkærlighed for varerne.
    Jeg synes da generelt at du gør stor brug af fake fur, hvilket jeg ikke rigtig fornemmer at nogle af de andre kommentarer tager helt højde for.
    DU er vildt sej og har en virkelig gennemført stil. Keep going.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej Lærke!

    Har aldrig kommenteret på din blog før, men modsat så mange herinde så synes jeg du håndtere folks svar rigtig godt! Elsker den måde hvorpå du svare tilbage med et glimt i øjet og hvis folk ikke kan se det så er det vidst deres problem 😉 og synes det er så fedt at i stedet for at begynde at modargumentere (man bliver jo alligevel aldrig enige) så tager du det bare helt coolt og afslutter den bare med det samme = kæmpe thumps up herfra 😀 ps. din blog er sej og vi læser den vel bl.a. pga. dine holdninger og at du tør at sige dem 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gertrud

    Bare pis på alle de dårlige kommentarer – du og din blog er pisse fantastisk!!!

    Btw. Hvad laver du når du passer børn?
    Har du nogle gode tips/råd?
    Er nemlig selv begyndt at være barnepige… (Det fremgik vist også i teksten) 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gertrud

    Bare pis på de dårlige kommentarer – du er pisse fantastisk! (Og jeg elsker den måde du svarer igen på ;P)

    Hvad laver du når du er barnepige?
    Og har du nogle tips/ideer? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • t

    Hvor mange laver du af hver? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT 23/10