EVOMOVE: EN ANBEFALING LIGE FRA HJERTET

Er jeg en god mor?

14463746_10210991583290667_1062534730_n
Jeg har siddet længe og tænkt i dag. Tænkt på, hvor meget, jeg elsker at være mor. Tænkt på, om jeg er en god mor. For helt ærligt, hvad er en god mor? Jeg tror, mange vil påstå, at der er mange måder, at være en god mor på. Og det er jo på sin vis rigtigt. Men jeg synes, at der er en god opskrift på, hvordan man er en god mor.

En god mor elsker sit barn ubeskriveligt. Det tror jeg, de fleste mødre gør. Det er virkelig en kærlighed, som ingen oplever, før de selv har fået børn. En god mor kan sætte sig selv til side, når det kræves. En god mor kender sit barn ud og ind – også selvom barnet kun er få dage gammel. En god mor, ved, hvad der er godt – og hvad der ikke er godt for sit barn – uanset, hvad andre påstår. Men nu til det vigtigste krydderi: En god mor synes selv, hun er en god mor. 

Så ja, der findes rigtig mange måder at være en god mor på. Men det er så hamrende vigtigt, at vi selv tror på det. Jeg er overbevist om, at jeg er en god mor for Lilli. Og det tror jeg da også bestemt, de fleste vil sige. Jeg har mange gange oplevet, ikke at tro på mig selv. Men jeg tror sgu på mig selv som mor – og jeg er sikker på, at jeg er den helt perfekte mor til MIN datter. Lige så vel, som du er den helt perfekte mor for dit barn. For mødre har bare en evne til at vide, hvad der er godt for deres barn. Jeg hører tit folk kommentere på, hvad der nu er godt – og ikke godt for Lilli. “hun skal have mere tøj på”, “hun skal have mindre tøj på”, “hun er vidst sulten”, “hun er træt”, “hun er ikke træt”, og så videre. Men helt ærligt – så ved jeg godt, hvornår min Lilli har brug for mere tøj, hvornår hun er sulten, hvornår hun er træt og så videre. Jeg har maks haft 3 timer uden Lilli i over 2 måneder. Jeg må da forfanden være den, der kender min datter bedst!

Og så kan de kære fædre derude påstå så meget. Men jeg er sikker på, at det første års tid, er det moderen der har det tætteste bånd til barnet. Især, hvis hun ammer. For der er ingen andre, der da kan erstatte måltiden, og derfor vil moderen altid forbindes med mad – altså noget, barnet godt kan lide.

Lilli ELSKER Kristoffer, det er SÅ tydeligt. Når han kommer hjem fra arbejde, kan man slet ikke konkurrere om opmærksomheden. Hun er fuldstændig forgabt i ham. Men herhjemme er det mig, der er på barsel – det næste års tid frem. Og derfor får Lilli og jeg automatisk et helt andet bånd.
Det er til gengæld også mig, der er “bussemanden” – bogstavligt talt – for det er nemlig mig, der laver alt det sure arbejde – klipper hendes negle, giver hende creme i hovedet mod hendes hormonknopper, renser hendes ører og fjerner hendes bussemænd.

Så mit allervigtigste råd til alle mødre og kommende mødre, er klart, at I bare skal tro på, at I virkelig er den bedste for jeres barn. At I kun vil jeres barn det bedste – og at I GØR det bedste for jeres barn. Børn er forskellige – og derfor er det jo så skønt, at vi mødre er så forskellige.

10 kommentarer

  • Emma

    Jeg er helt sikker på, at du er den bedste mor, for din datter, du stråler helt anderledes, efter hun er kommet til verden – i hvert fald hvad jeg har iagttaget over de sociale medier 😉

    Nu hvor du er studerende, har I ikke overvejet at gøre brug at de 32 timer Kristoffer automatisk har, når du er studerende?

    Mvh. En spændt kommende mor 👶🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Migoglillimy

      Hvor er du bare sød <3 Jeg har slet ikke hørt noget om de 32 timer, hvad går det ud på? Knus – og HELD OG LYKKE, det er bare helt vidunderligt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    ENIG… Kunne ikke være mere enig. En god mor er nemlig moren der synes hun er god og hende der tør være en bussemand og barnet stadigvæk er glad for.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Når du er studerende, går du ikke ind under den ‘almindelige’ barsel, så har du dine 12 SU klip. Det betyder at Kristoffer har 14dage + de 32uger, som man normalt vil kunne bruge imellem mor og far, hvis man begge arbejder.
    Hvis I ikke bruger dem, vil Kristoffer automatisk have de 32uger, frem til at Lilly er 9år gammel.

    Synes helt klart I skal kigge på det, I kan jo få en masse hyggedage så 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

    En god mor tager det sure med det søde – og det synes jeg virkelig, du gør! Skifter lortebleer, klipper negle og ordner creme til knopper fordi det er det bedste for baby og man vil gøre alt for at se baby være glad og have det godt. Jeg har haft enorm tiltro til dig, at du nok skulle klare rollen som ‘ung mor’ fordi du virker så empatisk og har så støttende mennesker omkring dig. Faktisk i sådan en grad, at jeg ikke tænker dig som ‘ung mor’, men bare som Lillis mor. Hvis det giver mening?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Migoglillimy

      Det var fandeme sødt skrevet! Det gør mig så glad, at du tænker sådan! Hav DN rigtig dejlig aften <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Hvad har dine og Kristoffers tanker været omkring at dele barslen? Er det noget i har haft lyst til/overvejet. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Migoglillimy

      Vi er begge under uddannelse, så vi aftalte, at det nok var bedst, kun at afbryde én af vores uddannelser 🙂 og derudover vil jeg gerne amme ihvertfald de første 10 måneder, det er jo nemmest, hvis jeg er på barsel 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EVOMOVE: EN ANBEFALING LIGE FRA HJERTET