BEAUTYWEEK

BEAUTYWEEK #1

IMG_4898Hårolie, heatprotect, sidde-i-balsam

Som lovet, lidt hår-tips herfra.

De af jer, der har fulgt mig længe, ved, at jeg har farvet, klippet, farvet, klippet, og ødelagt mit hår MANGE gange efterhånden. Min naturlige hårfarve er mellemblond, og jeg er født med enormt mange krøller – dem har jeg stadig – jeg glatter bare mit hår hver dag, og har gjort det siden jeg gik i 4-5 klasse.
Netop derfor er det også super vigtigt, at passe på sit hår. Det har jeg været rigtig dårlig til. Første gang, jeg farvede mit hår, var det mørkt. Jeg havde hår net til albuerne, næsten, og klippede pandehår. Men så blev jeg træt af det, og blev lyshåret igen. Noget af en svær process, men det lykkedes, og jeg havde stadig langt hår. Så farvede jeg mig total platinblond, og klippede mine meget lange og gyldne lokker af. Jeg var rigtig glad for det hvide hår, men mit hår kunne ikke tåle at blive afbleget, jeg jeg blev igen mørkhåret. Meget  mørkhåret, og jeg fik pandehår igen. På det tidspunkt, var mit hår blevet langt igen, men da jeg skulle være lyshåret for at spille hovedrollen i Mamma Mia, blev jeg nødt til at farve det igen.
Det er kun 1 år siden præcis, og mit hår faldt af af de mange afblegninger.
Noget af mit hår var drengekort, og resten var langt, så gennem et helt år, har jeg klippet enormt meget af mit hår af, ihvertfald 1-2 gange om måneden. Nu er det igen min helt naturlige hårfarve, og jeg har ikke mere slidt hår, det hele er lige langt (bortset fra mit pandehår selvfølgelig). Derfor: Fra nu af, og et år frem, må jeg ikke klippe eller farve mit hår. Det bliver spændende!

Nu til mine beautytips:

1)Vask ikke dit hår for ofte, så bliver det hurtigere fedtet, da håret hurtigt vænner sig til at blive vasket tit. Jeg vasker selv hår, 1-2 gange om ugen, fordi jeg er så heldig, ikke rigtig at kunne få fedtet hår – mit bliver tørt i stedet.
2)Brug heatprotect – det er fantastisk, især denne fra ghd.
3)Hvis du har tørt hår som jeg, så brug noget olie i spidserne, men kom ikke for meget på, så ser håret fedtet ud.
4)Klip dine spidser cirka hver 2-3 måned. Så får du ikke de der lange, spaltede, grimme spidser. Jeg har som samt lavet den aftale med mig selv, at jeg ikke må klippe mit i et år, så jeg glæder mig lidt til at se, hvor spaltede mine spidser bliver på den tid!
5)Lad for guds skyld være med at farve dit hår – naturligt hår er bare SÅ meget smukkere. Det tog mig bare 18 år at finde ud af. Og lav aldrig samme stunt som mig, med at afblege dit hår platinblond. DET FALDER AF.
6)Hvis du har langt hår, så lad være med at glatte dit hår, hvis du har krøller. Øv, hvor jeg fortryder, at jeg altid glattede mit lange hår….

26 kommentarer

  • Camilla

    Som du selv siger: så stop da for guds skyld med at glatte dit eget naturligt krøllede hår! Det er meget bedre for håret og af de billeder, du har vist med krøller, kan jeg da se, at du er mindst ligeså smuk med krøller (hvis ikke smukkere, fx på billedet fra det tidligere indlæg idag ) 🙂

    Jeg lavede selv samme stunt med at glatte mine krøller i flere år, hvilket gav mig en meget mærkelig frisure, da jeg endelig stoppede (det øverste krøllede fint, det nederste var bare langt og glat, super grimt) og gjorde at jeg var nødt til at klippe det kort, for at det blev ensartet.

    Af og til hader jeg da også mine krøller, men jeg har efterhånden lært at sætte pris på, at mit hår er lidt anderledes og faktisk har den frisure, mange bruger timevis på at style sig frem til og lave permanent (med ofte meget dårlige resultater efter min mening…)

    Det blev en lidt lang forsvarstale for krøllerne, haha
    Knus Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Haha, fin lille kommentar 😀

      Grunden til at jeg glatter mit hår nu, er egentlig bare, at kort hår og krøller som mine ikke er en god kombi! Nu venter jeg bare på langt hår igen – kedelig ventetid, men det er vidste dét hver!

      God aften og jul til dig <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Man kan nu godt farve sig platinblond, man skal bare gøre det ordenligt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jeg blev farvet af en frisør, og kun af to omgange på over et halvt år, men det blev alligevel slidt og ødelagt. Desuden er den hårfarve, man skal bruge for at være HELT platin og ikke gul i håret, kun til at anvende i spidserne hos en rigtig frisør. Så i teorien, nej.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg har også farvet mit hår platinblond, uden at det faldt af. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine

      Har også farvet mit hår platinblond maaange gange, og mit hår er stadig pænt og langt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Er selv en krøltop, så jeg tænkte, om du har nogle gode råd til hvordan man får det til at holde bedre, når man glatter det? Forresten er jeg også en glad ejer af det skønne produkt Uniq One, som virkelig hjælper mod kruset hår!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Mmmmh, desværre ikke – mit holder 2 timer, haha 😀 Men jeg plejer at glatte om aftenen, inden jeg går i seng, og som om morgenen, inden jeg tager i skole! Så holder det ihvertfald bedre! ja, det er et dejligt produkt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Bruger du noget til at krølle dit hår op eller lader du det bare krølle naturligt?

    Kys Caroline – http://www.afashionhorse.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Nu ved jeg ikke hvad din plan er; men for guds skyld du må ikke vente med at få dit hår klippet til om et år, hvis din plan er at få langt hår! Så når du vil have det klippet, er dit hår stadig slidt af glattejernet og de mange produkter, at der skal en ordentlig luns af. Tag det fra en der kender det…. det er så ærgeligt, når man gerne vil have langt hår. Hvis det altså er det du vil 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Du må ikke klippe dit hår? Det kommer du absolut ingen vegne med, får at hår vokser og ikke bare spalter, skal det da klippes lidt en gang imellem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • S.L

    Du smadrer dit hår på daglig basis og fylder det med produkter – når et hårstrå så først spalter, så bliver det ikke i enderne af håret – så splitter håret sig til roden, knækker og falder af…

    Hvis du virkelig hader dine krøller så meget, så overvej da en keratin kur – det giver 100% glat hår, men skader det slet ikke i samme stil som det regime du udsætter det for nu. Når jeg læser om det kan jeg kun tænke at du hader dit hår!

    Vil du gerne ha’ naturligt, smukt hår? Så prøv engang at drop dine produkter og hårvask hver anden dag. “Jeg får tørt hår!” nej, du får dødt, glansløst hår – det er ikke det samme som tørt hår! Og det får du, fordi du glatter dit hår flere gange om dagen og propper det med produkter, du så ikke vasker ud.

    Og nej, jeg er heller ikke ekspert i hår – men jeg taler af erfaring. Har hår til under numsen, silkeblødt, krøllet, ingen spalter og mega kraftigt. Jeg vasker hår en gang hver / hver anden MÅNED!! Og jeg får aldrig fedtet hår – mit hår lugter aldrig! Når en frisør er heldig at få lov til at få fingrene i mit hår, bliver jeg rost og spurgt efter produkter jeg bruger fordi mit hår er så sundt!

    Hvordan ser din frisør ud? Mega kort hår eller mega lange extensions? Sådan ser rigtig mange frisører ud i dag – og alligevel så tager folk deres “råd og viden” for gode varer… Jeg forstår det ikke – jeg ville aldrig tage imod råd om hår, fra en person, der ikke kan passe sit eget…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hooold da op..

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Cecilie

      Det var da en utrolig aggressiv kommentar!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laura

      Selv om DU vasker hår en gang hver anden måned, betyder det ikke at alle kan det. Du er bare en af de heldige personer med sundt hår der ikke fedter, men det er langt fra alle. Og andre er så nød til at ty til metoder som at vaske det ofte for at det ikke bliver fedtet. Så du kan ikke komme med sådan en kommentar om at Lærke ikke prøver at passe på sit hår. Det er SÅ forskelligt fra person til person hvad der virker. Det er jo det samme med hud. Nogle har vildt ren hud uden at skulle gøre noget. Andre lider at uren hud og er nød til at gøre noget ved det. Så din kommentar er lidt overflødig og hjælper ikke på noget, da det gælder DIT hår og meget få andre mennesker i verden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      (Y) <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • astrid

    hej med dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Hej sødeste Lærke
    Jeg elsker at læse din blog, men faldt lige over dette indlæg i dag, hehe. derfor har jeg lige et spørgsmål eller to.
    Jeg har selv ret mange krøller. Og jeg vil bare gerne have langt hår.. Mit hår er ikke såå langt, men har vel ok længde. Jeg begyndte først at bruge heatprotection for ca. 4 måneder siden (jeg har glattet hår i ca. 3-4 år nu) men det er lige som om at mit hår ikke vokser. Tror du at det har nået med at gøre at jeg ikke har brugt heatprotection før?
    Hvordan “påfører” du din heatprotection, for at få det meste af håret beskyttet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Jeg sprøjter det bare i – mit hår vokser ret meget, så jeg ved ikke lige, hvad jeg skal sige, for at hjælpe. Måske du skal give det en lille pause fra at glatte det? Eller bruge noget hårkur? Eller klippe spidser? Jeg er nok ikke så god at spørge til råds i din situation, he he 😀 god søndag<3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Astrid

      Okay 🙂 Ellers mange tak for svaret <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • andtheblack

      Så lidt da <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Astrid

      Også god søndag til dig selvfølgelig <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BEAUTYWEEK