GET BACK IN THE GAME!

2. tigerspring

IMG_1921
Så kom dagen… I torsdags fik vi endnu engang besøg af hr. tiger… 3 dage for tidligt – fuldstændig lige som sidst. Læs om 1. tigerspring hér

Vi havde simpelthen sådan en dejlig morgen. Lilli sov til klokken 12, og så hørte vi høj musik og dansede lidt rundt, og så lagde jeg hende på puslebordet, og så blev der ellers pludret løs! Hun smilede over hele ansigtet, næsten konstant i 20 minutter!

Omkring aftensmadstid, gik det galt. Lilli blev pylret og ville hele tiden være hos én af os. Hun græd – faktisk mere, end jeg nogensinde har set hele græde, og jeg lagde hende til brystet 3 gange på en time, hvor hun bare lå, uden at spise. Men det var altså det eneste, der hjalp på gråden. Klokken 22 skulle Kristoffer sove, og så græd Lilli. I cirka 15 minutter i træk (jeg ved godt det ikke er meget, men Lilli har maks grædt 2 minutter førhen, så det virkede som meget for mig.) Jeg skiftede hende, satte musik på, gav hende mad, snakkede til hende, gjorde alt, hvad jeg kunne, men intet hjalp. Hun ville slet ikke ligge alene, så jeg forsøgte at svøbe hende i en dyne og så gik jeg ellers rundt i lejligheden med musik i 10 minutter. Og endelig faldt hun i søvn!

Siden torsdag aften har hun bare haft det så hårdt. Det er virkelig det værste, når ens barn er ked. Især, når der ikke er noget, man kan gøre. Jeg forsøger at give hende pauser uden for mange mennesker – og vigtigst af alt, så forsøger jeg selvfølgelig at opfylde alle hendes behov, før det bliver til gråd!

2. Tigerspring begynder mellem uge 7 og 9. Altså, i forhold til barnets terminsdato. Lilli blev 6 uger i onsdags. Dette tigerspring hedder “mønstre”, fordi hun begynder at kunne skelne faste mønstre i “tågen”. Hun opdager eksempelvis sine hænder, og så mister hun mange af sine medfødte reflekser. Hun begynder at kunne styre det, der sker med hendes krop!

Derudover kan babyer, efter dette spring:
Bedre selv holde hovedet selv,
dreje hovedet efter lyden,
føle på legetøj, uden at gribe om det,
kigger på og opdager dele af sin egen krop,
se på mønstre – malerier/flakkende stearinlys mm.
udstøde korte lyde med sin stemme.

Faktisk vil jeg mene, at Lilli har gjort mange af disse ting længe, men sundhedsplejersken mener også, at Lilli er meget langt fremme i sin udvikling. Det eneste, hun endnu ikke har gjort, er at opdage sine hænder, og føle på legetøj.

Tegn, du skal holde øje med, når barnet tager dette spring: Barnet:
Vil oftere beskæftiges
Er længere om at føle sig tryg
Vil ligge ved brystet hele dagen, uden at spise.
Søger mere fysisk kontakt
Græder oftere

Det eneste, man kan gøre I denne situation er jo bare at efterkomme barnets behov. Også selvom det er skide hårdt! Man må virkelig lære at ligge sine egne behov til side under et tigerspring. I går spiste jeg kun 2 måltider på én dag, fordi jeg simpelthen ikke kunne gå fra Lilli. Det, jeg gør, når Lilli er igang med et spring er: Masser af fysisk kontakt, trøste hende, tale til hende og hjælpe hende med at komme igennem dette spring.

Dette spring kan vare op til 2 uger. Så jeg er meget spændt på varigheden denne gang. Puha, det bliver en hård periode!

Jeg vil anbefale alle nybagte mødre at downloade appen: vidunderlige uger – det er dér, jeg får min viden om tigerspring fra!

3 kommentarer

  • Miriam

    Hej Lærke 🙂 Har I en strækvikle? Jeg synes, at det lyder som en meget oplagt måde at have Lilli på i nærkontaktstiderne. Der er barnet jo helt tæt på moderen på en måde, hvor moderen stadig kan bruge armene og sådan. Jeg skal dog ikke gøre mig alt for klog på det – kan først prale med modertitel sådan for alvor til januar 🙂

    Mvh Miriam

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Migoglillimy

      Hej Miriam! Jeg har netop købt sådan én i går, glæder mig sådan til at modtage! Held og lykke med det hele – og glæd dig <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Jeg havde termin dagen efter dig (gik dog 9 dage over tid), og jeg har ikke kunnet mærke hverken 1. eller 2. spring, så jeg er spændt på, om det varer ved. Hun kan dog stort set alt det, de skal kunne efter spring 2. Går nærmest bare og venter på, at vi skal igennem sådan en dag med en masse gråd. Dumt ikke bare at nyde det.
    Vi havde en dag, hvor Vilma var meget overtræt efter et par dage med lidt for meget på programmet, hvor hun bare ikke ville overgive sig, og man kunne bare se, hvor dødtræt hun var. Der forsøgte jeg mig med en vikle, og det virkede med det samme, så den kan du godt glæde dig til at få 🙂 (selvom det bliver lidt varmt i længden, haha)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GET BACK IN THE GAME!