10 ting, du skal vide, før du bliver mor. Den positive version

STATUS PÅ MOR-KROPPEN

IMG_049514012517_10210629958170265_928987377_o
Gravid 38+0 (cirka 20 dage før fødslen) og et billede, taget i søndags, 11 dage efter fødslen.

Okay, en lille status på mor-krops-situationen. Jeg nåede at tage 15 kilo på som gravid. En startvægt på 59 og slutvægt på 74 kilo. Det er helt perfekt. Jeg var dog en smule nervøs for, hvordan min krop ville se ud efter fødslen. Første nat så min mave stadig helt højgravid ud. Allerede to dage efter begyndte maven at falde rigtig meget, og på 4. dagen havde jeg allerede tabt de første 6 kilo. Efter 6 dage havde jeg faktisk en helt flad mave igen om morgenen, og huden var næsten trukket sammen igen – der var altså intet overflødigt hud tilbage. Min numse er dog skrumpet en smule, og så er mine bryster til gengæld vokset! Jeg bruger slet ikke BH efter jeg har født, for en blød amme-top er bare så meget mere behagelig. Brysterne strutter dog godt, og de er fyldt op med baby Lillis madpakke!

Jeg har ikke vejet mig siden i 6 dage efter fødslen, og der sagde vægten 66 kilo. Jeg tror, jeg har tabt lidt mere nu, men jeg er faktisk ikke sikker  og det er også ligemeget – bare Lilli har det godt!

Jeg må indrømme, at min krop har haft det lidt hårdt siden fødslen! De første 3 dage efter fødslen kunne jeg knapt nok løfte Lilli til mit bryst, så Kristoffer måtte bære hende for mig, når jeg ammede. Jeg følte, jeg havde løbet 1000 marathons – min nakke, ryg, ben, arme – ALT gjorde ondt! Jeg bristede heldigvis slet ikke under fødslen, og det tror jeg til gengæld har sparet mig for rigtig mange smerter, så det er jeg rigtig glad for. Men ingen havde advaret mig om smerterne i kroppen EFTER fødslen – kun under fødslen, og det synes jeg jo ikke var slemt, da jeg først havde fået epidural-blokaden! Efter den første uges tid var smerterne helt væk – jeg har stadig lidt ondt i maven til tider, og jeg bløder stadig ret meget, men det kan man jo gøre i hele 8 uger efter fødslen. Der er jo lige et stort sår, der skal hele, der hvor moderkagen sad fast under graviditeten.

Alt i alt er jeg super lettet over, hvor stærkt det er gået med at få en nogenlunde normal krop igen, uden OVERHOVEDET at arbejde for det. Jeg tror, jeg begynder at små-træne, når Lilli er omkring 3 måneder, og så går jeg jo også tur med hende hver eneste dag, og det er jeg sikker på, også gør en forskel! Der er heldigvis et helt år til det er sommer igen, så jeg er helt rolig med at bikini-formen nok skal komme igen, hvis jeg altså ønsker det!

Nu står den bare på en masse gå-ture, hygge med min lille pige, og så amning, amning, amning – det er verdens bedste slankekur!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting, du skal vide, før du bliver mor. Den positive version